Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Обрат в Москва* >> Б...
Обрат в Москва* >> България има интерес, но няма конкретни договорки за Турски поток

Обрат в Москва* >> България има интерес, но няма конкретни договорки за Турски потокРусия и България проявяват интерес за развитието на проекта "Турски поток" към България, но на преговорите между президента Владимир Путин и българския премиер Бойко Борисов не са достигнати конкретни договорки. 

Това заяви пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. 

По-рано днес премиерът Борисов обяви, че "Турски поток" твърдо влиза у нас. По-време на общата пресконференция Путин също изрази мнение в тази посока.

"Не, засега не са се договорили. И не беше задачата да се договорят, нямаше и възможности за такава договорка по време на преговорите", каза той. 

"Реализирането на този интерес на практика е обусловен от много причини. Не може да се реализира, ако няма определени гаранции от страна на Европейската комисия, от самата България, като се има предишния опит", подчерта Песков. 

По думите му все пак наличието на интерес и от двете страни е предпоставка за започване на работа в тази посока. 

"Те имат желание да получат отклонение, но въпросът е откъде, през кои граници", коментира Песков, като посочи, че "Южен поток" е бил насочен директно към България, докато "турски поток" вече е фактически реализиран и е трудно да се направи такова отклонение.

Той не отговори на въпроса как точно ще може все пак да се реализира подобна инициатива. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.offnews.bg/

 

Нали питахте какво е „Руско ресто“? Вижте тези очи! Кинтите още не са върнати, унизиха го и за лъжите му!

Ако слушате български телевизии и слугински медии – всичко е по мед и масло. Да, ама, по-голямо унижение и позор няма за българския премиер Борисов.

Нали си давате сметка какво означава говорителят на руския президент Путин – Песков да ОПРОВЕРГАВА българския премиер, и то часове, след срещата му с Путин.

И буквално да го унизи, че лъже.

И докато у нас медийния слугинаж цвърчи, че „Турски поток“ влизал в България, щото така бил рекъл Боко, то Песков помля Борисов, че на практика изреченото от него е лъжа.

Нали питахте какво е „руско ресто“? Вижте очите на Путин от снимката.

Апропо, руснаците още чакат кинтите, ограбени и покрай „Южен поток“, и покрай други едни „врътки“ на двамата бг шишковци, така че Москва не вярва на сълзи.

И „елегантно“ МУ го нахака.

Впрочем, НЕВЪРНАТИТЕ кинти ОЩЕ се чакат от  българските „ербапи“. И Москва им знае и кътните зъбки поименно. Нататък? Поживьом, увидим…

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:64544