Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Обратното броене зап...
Обратното броене започна! България избра промяната, а вие сте длъжни да слушате!

Обратното броене започна! България избра промяната, а вие сте длъжни да слушате!Коментар на Силвия Искренова

 

Слави Трифонов ясно и категорично заяви, че ако бъдещите депутати не приемат и трите въпроса от референдума, той – Слави ще отиде пред парламента, за да търси правата си. А след него ще дойдем и ще го подкрепим всички  ние  близо 3 милиона българи, гласували на 6 ноември.

Господата и другарите народни представители едва ли могат да си представят какво е да се срещнат очи в очи с разгневените, ядосани хора, които да ги изхвърлят от властта и уютната им кочинка... СТРАШНО Е! 3 млн. са много хора, дори и само част да дойдат няма  да се поберат на площада пред Народното събрание, че и около него. Може би ще се наложи да си намерят място и вътре. Дълги, дълги години народът проклина парламента – станал символ на продажни твари и кражби за милиарди. А какво ли ще се случи след още месец-два? Да се молим разумът да победи и да не се стигне дотам.

Слави беше достатъчно разумен, мъдър и отговорен през последните месеци. Най-вече търпелив. Разсъдлив и проницателен. Той и екипът му инициираха референдума, бориха се за него заедно с нас, хиляди, стотици хиляди българи. Следва всички законови крачки, за да го защити. Политиците обаче ни се подиграха - на него, на нас, на всички. Опитаха се да ни унизят, да ни заплюват, стъпкаха дори и собствените си закони... Не ни чуха, не го чуха...! Тази смешна глупава пасмина от крадливи мишки, която реши, че може да се изправи срещу народа си. Левите и техният лидер Корнелия Нинова, бленуваща да стане бъдещ премиер, предадоха хората още в края на ноември. ГЕРБ след като по законов и незаконов път саботираха всячески и подписката, и референдума,изведнъж се опитаха да яхнат вълната на недоволството по най-популистичен и гротестен начин. Те уж застанаха зад референдума, но само на думи... Всичко това стана в края на живота на 43-ия парламент, когато нямаше време и в ясно съзнание, че нямат мнозинство... За всички е познат стилът на популиста с амнезия, какъвто е нашият доскорошен премиер-слънце Борисов. Дори Веселин Марешки, който бълва толкова лъжи, че дори и 7-годишно дете няма да му се върже, се опита да се представи като част от народа. Смехория! Брутална. Сега обаче дойде времето, когато Слави няма да говори, а ще действа. Решително. Смело. Както искат и очакват хората. И всички ние ще го подкрепим. Трябва да го подкрепим! Да сме с него. Той е един от нас и ние сме част от неговата борба. Нашата цел е да премахнем злото, обсебило България вече близо 30 г. А България и българите заслужаваме друго... На 6 ноември го пожелахме, а сега ще се борим за него - просто и ясно просперитет за народ и Родина! И точно сега дойде и времето за радикални действия. Защо ли? Защото войната е обявена! Те, власт, политици, медии... отдавна водят тази война срещу хората.

През последните седмици мнозина се чудеха защо мълчи Слави? Тишината около референдума подсили недоверието, отчаянието на хората, провокирано и от напористи провокатори. Много дори изпаднаха в ярост, защо нищо не се случва, нетърпеливи да  изхвърлят боклука и промяната най-сетне да дойде! Появиха се дори опасения, твърдения и съждения, че ТОЙ ни е предал...?! Спорих не с един и двама... Бих казала, че подобно поведение е естествено, та нали чакаме вече 30 години, чакаме тази така жадувана промяна, справедливост и благополучие... Бях сигурна, че Слави няма да ни предаде. По-търпеливите знаехме, че Слави не се отмята от думата си. Мъжкар е. Камо ли да е предател! Той е лицето на нашата  кауза, лицето на промяната, не само на референдума! Слави даде възможност на политиците да действат държавнически, по закон да се съобразят с исканията на хората. Така, както е във всички демократични страни. Даде им достатъчно време. Сега, когато никой не го чу и него и нас, Слави сложи краен срок – две седмици депутатите да започнат конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума и два месеца да приемат закон, съответстваш с тях. Ако ли не – то нещата трябва да се променят със сила, силата на народа и по волята му.

След ясната позиция на Слави, медиите-бухалки, троловете, социолозите... се хвърлиха в яростна  атака. Наричат го аятолах, палячо, шоуменче... и какво ли още не. Нима така наричат себе си? Нима така наричат близо 3 млн. българи, които гласуваха с ДА на референдума? Обиждайки го така, всъщност обиждат всички нас. Мерзавци. Слави никога не е казвал, че се различава от хората, но той плаши онези, които не искат да се разделят с топлите си кресла. Те знаят, че Слави не е сам и идва като кошмар в студена зимна нощ. Референдумът бил терористичен акт, подмяна на държавността и какви ли не още безумия. То значи половината българи са терористи?! Та нали част от нас дават гласа си и за политическите партии. И всъщност, защо ли?! Всъщност тогава са удобни, нали?! След 27 години псевдодемокрация най-накрая се появи един смел българин, патриот, който да се изправи и да каже: „СТИГА“. СТИГА крадохте от нас, СТИГА се подреждахте удобно, СТИГА ни се подигравахте. СТИГА безобразия и наглост.

Идва време за предизборна битка. Няма какво да се лъжем. Политическите партии добре съзнават силата на хората, на Слави. Те ще използват популиското говорене, за да убедят повече гласоподаватели да дадат своя вот за тях, кокетирайки с волята ни... ГЕРБ и Марешки вече се подредиха... Кои ще са следващите?! Без значение обаче какво се опитат да внушат, след 26 март те трябва да действат. Да действат и то бързо така, че дори и решението на съда да е отрицателно, то в оптимални срокове да изпълнят решението на народа! Така е по света! Така трябва и да е тук.

Ако познаваме макар и малко родните политици, те по всяка вероятност отново ще се опитат да си затворят очите. Да се направят на глухи, даже слепи....Този път обаче ще ги чакаме там пред Парламента. С метли. И познайте кой боклук ще изхвърлим веднъж завинаги...


21667