Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Обрулиха народа! >> ...
Обрулиха народа! >> Сметките за парно в София нараснали с 200 лв. за сезона!

Обрулиха народа! >> Сметките за парно в София нараснали с 200 лв. за сезона!Според "Техем" зимата била с един градус по-студена

Сметките за парно в София се увеличили с 200 лв. за сезона. Така изглежда картинката при най-масовите апартаменти в столицата - имотите между 50 - 70 кв. м. Данните са на фирмата за топлинно счетоводство "Техем". Компанията обслужва 180 000 жители на столицата.

 

Почти 60% от клиентите на получат изравнителни сметки за доплащане, а на 40% ще им бъдат възстановени суми, отчете "Техем" на специална пресконференция. 

Повечето клиенти имат разлика в сумите между 10 и 100 лв. 1588 са неотчетените клиенти тази година, които не са осигурили достъп за отчет, като техният брой намалява значително. 

Сметките обаче се увеличават. За най-малките жилища до 50 кв. м тя е средно 467 лв. общо за отопление и топла вода за 12 месеца – от 1 май 2018 г. За най-масовите жилища до 70 кв. м. тя е 721 лв. При двете групи има поскъпване от над 20%. За най-големи имоти, които са над 70 квадрата, средно за топла вода и отопление сметките са общо 977 лв., което е с близо 270 лв. повече. 

Три са причините за това – поскъпването на топлинната енергия с 15%, както и по-дългият и студен отоплителен сезон. Той е бил с 6 дни повече и с около градус по-мразовит, обясни изпълнителният директор на "Техем" Милена Стоянова.

 

Източник "Канал 3", Актуално.бг

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ще се търси кой да инвестира поне 500 млн. лева в "Топлофикация - София"

Съдират ни кожата >> Топлофикация София чака 10 млн. лв. от изравнителните сметки на столичани

Монополни войни... за наша сметка! >> Булгаргаз съди Топлофикация София за 35 млн. лева

 

 110617