Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Общественият гняв ще...
Общественият гняв ще бъде бързо прикрит с подходящ виновен за убийството на Виктория

Общественият гняв ще бъде бързо прикрит с подходящ виновен за убийството на Виктория„Това е третото отстраняване на разследващ журналист в Европа за последната една година“, заяви говорителят на БСП и журналист Елена Йончева в публикация в социалната мрежа „Фейсбук“ във връзка с жестокото убийство на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова.

„Ние не знаем какви мотиви стоят зад това зловещо престъпление. Но сме загубили вяра, че държавата е способна, че желае да стигне до поръчителите“, отбелязва още Йончева в съобщението си.


Ето цялата позиция на Елена Йончева:

 

„Това се случва в Европа – българска журналистка е убита“. „Разследващ журналист убит в България“. „Убийството на български журналист надига вълна от възмущение“. Това са само няколко от заглавията в европейската преса. Виктория Маринова даде гласност на журналистическо разследване, направено от „Бивол“, касаещо съмнения за огромни измами с европейски средства. И каза, че ще продължи с тази тема. Ето и думите, изречени от Виктория в последното предаване, по повод свободата на медиите у нас : „силен правителствен и корпоративен натиск върху собствениците на медиите и върху самите медии…все повече забранени теми, систематично отстраняване на разследващи журналисти…“. Ние не знаем какви мотиви стоят зад това зловещо престъпление. Но сме загубили вяра, че държавата е способна, че желае да стигне до поръчителите.

Това е третото отстраняване на разследващ журналист в Европа за последната една година. В Малта – в бомбена атака загина Дафне Галисия. В разследването се включиха – фБР, експерти от Холандия, Европол – всички те изпратиха свои екипи на място. В Словакия – журналистът Ян Куцияк е убит в дома си. Следват правителствени оставки, десетки хиляди излизат на протест срещу правителството и корупцията. Какво очакваме да се случи в България? Цялият надигащ се обществен гняв ще бъде бързо прикрит. С намирането на подходящия виновен.

 

Източник:https://frognews.bg/
 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: 
Започнаха ликвидирането... на неудобните! 
ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

Убийство като илюстрация: изнасилена, душена, бита и убита журналистика!

Лудите били виновни. Мето, министре, по-близо е месокомбината, това ражда ли умозаключения в мето главата ти?

Нападнали тв водещата Виктория Маринова след среща с приятели, докато спортувала

Убитата журналистка Виктория Маринова – подкрепяше силно каузата на протестиращите майки от „Системата ни УБИВА-ВСИЧКИ“


78341