Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Обвързаха разкритията на

Обвързаха разкритията на "Биволъ" за "Джи Пи груп" с убийството в РусеСъпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обвърза убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова с разследването на "Биволъ" за "Джи Пи груп". В ефира на Би Ти Ви той коментира, че името на компанията се появява и в двата случая. При посещението си в Русе в понеделник главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че са запорирани 14 млн. евро на фирми и търговци около строителната фирма "Джи пи груп" във връзка със сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и сайта "Биволъ" за злоупотреба при разходване на евросредства. 

Няма нищо случайно, че тази абревиатура и на двете места се появява, защото в България има управление, което отглежда в пазвите на държавата отровни усойници. Това змийско кълбо прояжда доверието на гражданите в институциите, коментира Иванов. Той припомни, че изявлението на прокуратурата за запорираните пари идва в момент, в който общественото напрежение по случая с убийството е ескалирало. 

Според него големите медии в България не са направили свое разследване по разкритията на "Биволъ" за корупционни практики на строителната фирма "Джи Пи груп".  

И когато всички големи медии мълчат за тези твърдения в "Биволъ", и когато се появи един журналист, който дава платформа да се чуе за това, то го превръща в рядка бяла птица на терена на журналистиката, обясни тезата си Иванов. Убитата журналистка е поканила авторите на разследването в "Биволъ" в свое предаване да разкажат за случая. 

Според Христо Иванов трябва да се настоява за международно разследване на убийството, за да се разбере има ли връзка със случая с "Джи Пи груп". 

Той отново критикува отказа на управляващите да провеждат реформи и по-конкретно в правосъдната система и посочи, че вече шестте години от началото на мандата на главния прокурор са загубено време, в което той не е довел доникъде важни дела.

 

Всичко, което трябва да знаете за: Убийството в Русе (22)

 

*Заглавието е променено от редакцията

Вижте още:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Започна ликвидирането... на неудобните! ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

 


78384