Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оцеляване, оцеляване...
Оцеляване, оцеляване..., оцеляване на всяка цена! ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиер

Оцеляване, оцеляване..., оцеляване на всяка цена! ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиерГЕРБ ще предложи правителство, в което Бойко Борисов няма да е премиер, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Борисов иска да бъде обединител и има сериозни намерения да се заеме с партията си, така че по-скоро ще предложим кабинет с друг министър-председател. Но това не означава, че това не е кабинет на ГЕРБ. Това ще бъде кабинет от хора в нашата партия. Имаме достатъчно експерти - това, че си политик, не означава, че не си експерт, каза Захариева пред БНТ.

Още не сме обсъждали имена и не мога да ви отговоря кои ще бъдат министрите и кой ще бъде премиерът, заяви министърът на външните работи.

Ако не успеем - като първа политическа сила - да направим кабинет, редно е да дадем шанс на втория. Да, ние сме готови с 10 или 20 депутати да подкрепим правителство, предложено от господин Трифонов, каза Екатерина Захариева.

Според нея "правителства на малцинствата има в света, това не е някаква неизвестна ситуация до момента. Време е политиците в България, освен ГЕРБ, да поемат отговорност".

Нито се притесняваме от служебен кабинет, нито се притесняваме от предсрочни избори. Притесняваме се България да не се тласне в една несигурност и то в ситуация с пандемия. Несигурност е да влезем в избор след избор, смята Захариева.

 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

На изпроводяк: Борисов с щедър бонус за концесионера на Летище София

Борисов обяви победа и капитулация едновременно: Нали искахте ВНС? Хайде! ГЕРБ може и да изчезне тогава

Борисов пак се врътна. Упорито се заопитва да остане на власт (видео)

Петър Бояджиев: Борисов - чекмеджето води България към национална катастрофа

Който се коалира с ГЕРБ, приключва с политическата си кариера

Немски медии: Тези избори могат да се окажат дори финал на политическата кариера на Борисов.

 

 


148115