Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Очаквайте повече от ...
Очаквайте повече от същото в БНТ, оглави я потенциален клиент на прокуратурата

Очаквайте повече от същото в БНТ, оглави я потенциален клиент на прокуратуратаПитах СЕМ дали знаят, че сюжетът с Каменаров може да се повтори сега и с Кошлуков, защото той има невърнат кредит и то от КТБ. Казаха, че пак не знаели, сега чували за първи път, не били разследващ орган. Какво разследване трябва? Още през 2017 г. станаха публични списъците на синдиците на банката с длъжниците, които имат да връщат кредити и Кошлуков е там. Това го прави клиент на прокуратурата във всеки един момент.

 

Списъците с невърнатите пари от КТБ беше публично още при предишното му кандидатстване. СЕМ вечно не знаят, не чули, не видели.

 

В интерес на истината не очаквах такъв избор, от наглост, това е най-хард варианта. Това което очаквах аз е по-мекия вариант – Сашо Йовков, а Кошлуков след това да стане програмен директор. Изборът на Кошлуков, това го доказаха реакциите  на не малко хора и медии още при избора му за изпълняващ длъжността на генерален директор. Още тогава се разминаха представите за нормално и ненормално. Крещящите разминавания на неговата биография и представите за нормално професионално поведение. Наистина очаквах, че няма да са чак толкова нагли, но действителността и моята наивност беше опровергана.

За националната телевизия от тук насетне очаквам повече от същото. Не може Кошлуков година и половина да се държи повече като шеф, отколкото като водещ. По различен  начин се цитират хората от властта - по един начин се хвали властта и прокуратурата, а се громи Лозан Панов. То е повече от ясно, че той е един зависим човек. Вече е ясно - няма и не може да има друго мнение.

 

Водил съм разговори с него,  когато спряха предаването на Валя Ахчиева „Открито“, чисто приятелски и съм го питал: Емо, как така се спират такива предавания, часове преди излъчването, на какво прилича това? Той ми отговори, че за това отговаря Уляна Пръмова, а той само за „Бразди“ и „Култура БГ“. Това е ситуацията.

 

Много неща са очевидни за Кошлуков , заради това направих и скандала след избора. Питах хората от СЕМ дали на времето са знаели, че Коко Каменаров има проблеми със съда. Казаха че не знаели, после разбрали,след като  са го избрали, но не са имали такава информация. Сега не знаели за невърнатия кредит на Кошлуков към КТБ.

До преди един месец въобще не знаели и за финансовия колапс на телевизията, преди да им съобщи Кошлуков, забележете. Което също не е вярно, защото СЕМ са алармирани много преди това. Да се смееш ли да плачеш ли? Това е някаква трагикомедия, която е толкова тъпа освен това. Явно и този регулаторен орган, както всички останали регулаторни органи в държавата, изобщо не се занимават с нищо, а слушат само каквото им се каже. Въобще не ги интересува как ще реагират хората или пък какво ще стане.

 

Някой написа още когато избраха Кошлуков за и.д. генерален директор, че това е показване на среден пръст. Сега СЕМ показа три средни пръста с трите гласа, които бяха дадени за него – на Бетина, на София и на Розита Еленова. Интересното е това, че тази, наречена от мен „чугунена тройка“ избра генералния директор на БНР сега, избра и преди Кошлуков за и.д. генерален директор.

 

Някак по-лесно щеше да е за преглъщане,  ако бяха избрали Сашо Йовков, дори бяха на път, защото другите два гласа бяха за него. Но тогава пък щяха да станат автори  на световен прецедент – човек без грам капацитет, защото той през целия си живот не е управлявал  нищо освен себе си като човешки ресурс да стане генерален директор.  Не знам да има случай, по целия свят, медия обществена или частна или фирма да бъде поверена на човек, който до този момент няма никакъв управленски опит. Но дори и това от морална гледна точка беше по-лесно за приемане.

 

Крайно време е, най-после, тази свещена крава, каквато е БНТ, да бъде посетена от съответните органи и да се разнищи. Но не с формални ревизии, защото когато 22 000 лева се плащат за едно издънено „Стани богат“, те формално по закон сигурно ги оправдават и сигурно е описано дейност по дейност, но това дали има смисъл. Но чувам, че само за климатизирането на студиото,, което дори е външно студио, а не на БНТ, се плащат всеки път по 4 хиляди лева, което е идеално. По няколко хиляди лева се плащат на режисьора, на главния оператор, на сценариста. Въобще до 20 хиляди лева са стъкмени, защото няма ограничение и това е формално допустимо по закон, но това си е живо източване.

 

 

Източник:https://mobile.frognews.bg/


105419