Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Офанзива по запълван...
Офанзива по запълване на капиите. Закриваме прокуратури, после ще закриваме и неудобни съдилища!

Офанзива по запълване на капиите. Закриваме прокуратури, после ще закриваме и неудобни съдилища!Една дребна новинКа от прокурорската колегия на ВСС се промъкна някак си! Взели решение да закрият 11 районни прокуратури. Те са Бeлoгpaдчиĸ, Kyлa,Дpянoвo, Tpявнa, Tepвeл, Apдинo, Бpeзниĸ, Tpън, Maдaн, Чeпeлape и Toпoлoвгpaд.

Мотивите са оптимизиране на ръководството!

Какво виждам аз за истински мотиви:

1. Две трети са гранични прокуратури и то на граници с държави не членове на Европейския съюз – Сърбия и Турция. Цигари и бежанци!

2. Предложението се вкарва утре като ИЗВЪНРЕДНА точка за гласуване в колегиума на ВСС! Преди съдебната ваканция! Преди приемане на Съдебната карта!

3.Ако мине, до Септември да се подготви предложение за още 30-40! Крайната цел е да останат районни прокуратури само в областните центрове, по-лесно е да шашкаш 28 човека от 168!

4. Да се закрият от 01.01.2019г. Последната година от мандата на цацата. Ще има 9-10 месеца да размести/намести цацарончетата!

5. Съгласно Конституцията, структурата на прокуратурата следва структурата на съдилищата! Закриваме прокуратури, после ще закриваме и неудобни съдилища!

Сигурно има още „конспирации“, ама ще споделя само една:

След като намести Дизеловия двигател геша от Магнаурия, Сарафа от същата школа, предстоящата капия в Спецо/т/бора на Русинова, новата надежда Братанаеврото в СГП, се започва офанзива по запълване на капиите!

Европрокуратурата вече е мираж, дали не усети, че мястото в Конституционния съд е обещано на друг?

ИВАН ПЕТРОВИван Петров

адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995-2008/

 

Източник: http://afera.bg/