Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Олигархична война. Защо едни са на топа на устата, а на други им прощават, че дори ги възнаграждават с държавни пари

Олигархична война. Защо едни са на топа на устата, а на други им прощават, че дори ги възнаграждават с държавни париВойната между Валери Симеонов и Кирил Домусчиев взе първата жертва – Ветко Арабаджиев. Зад Домусчиев са Борисов, Пеевски, Цацаров, Горанов…

Валери Симеонов, ако продължи да е вицепремиер, няма да остави Домусчиев да се измъкне за онези 58 млн лева, които съдът постанови да върне на държавата, заради неизпълнение на договора за приватизация на БМФ.

Ветко Арабаджиев е подозиран във връзки с Валери Симеонов, защото и двамата искат оставката на министърката на туризма Николина Ангелкова. Тя успя да изработи заместничката си Ирена Георгиева да подпише заповед за отнемане на концесията на плажа на “Слънчев бряг-Север”, която се държеше от петима бизнесмени, включително и Арабаджиев. Според осведомени, концесията е дадена на подставени лица на Младен Михалев-Маджо, който контролира комплекса “Хелена”, построен официално от Младен Мутафчийски ( лека му пръст); дълги години двамата адаши бяха приятели, но сетне дослукът се развали, обаче това е една друга история..

Както е известно, Кирил Домусчиев е фаворит на властта. Заради него ГЕРБ за малко да променят закона, но Борисов се побоя от очевадния лобизъм на поправката, която щеше да спести на братя Домусчиеви милиони.

В комплекса ЕСТЕ на Кирил Домусчиев живеят министрите Владислав Горанов и Ивайло Московски. И двамата са много близки с Делян Пеевски. А Пеевски е менторът на главния прокурор Сотир Цацаров.

Известно време семействата Арабаджиеви и Домусчиеви си дружаха, заедно празнуваха фамилни празници и се забавляваха на френската Ривиера. Двете съпруги – Маринела и Кремена – се скараха и приятелството залиня. Щом като стана шеф на КРИБ, Кирил Домусчиев изведнъж се промени и от спокоен, сговорчив човек се превърна в командир, а съпругата му, забрави миналото си и начена да се изявява като “първа дама” на бизнес-елита.

Според източници от медиите на Пеевски, Домусчиев финансово подпомага закъсалите издания, контролирани от депутата от ДПС.

… По всичко изглежда, че започва олигархична война. Държавата, както често напоследък, се поставя в услуга, изпращайки данъчни, следователи и прокурори като hit men.

Не казвам, че в този случай не е имало основание за екшъна. Само питам: защо едни са на топа на устата, а на други им прощават всичко, че дори ги възнаграждават с държавни пари?!

Покрай шумните скандали и арести подочух една интересна новина: Маджо и Пеевски са се скарали, заради поръчката за вагоните…кой да вземе едни към 700 милиона лева. Това е добра новина.

Соня Колтуклиева

 

Източник: http://afera.bg/


74736