Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Олимпийските медали ...
Олимпийските медали за 2020 г. ще са от рециклирани материали

Олимпийските медали за 2020 г. ще са от рециклирани материалиПриготовленията за Олимпийските игри през 2020 г. в Токио текат с пълна сила, а организаторите са на път да постигнат истински забележителната цел да подготвят медали за награждаване, изцяло направени от рециклирани материали.

Събрани са над 47 500 тона технологични отпадъци, които включват стари компютри, таблети, смартфони, конзоли и какви ли не други джаджи, съобщават от The Verge.

Олимпийският комитет в Япония е достигнал целта си от 2700 килограма бронз, като са събрани и почти всичките 30.3 килограма злато, необходими за най-ценните медали.

Събрани са и 85% от общите 4100 килограма сребро, и не съществуват никакви съмнения, че остатъкът ще бъде извлечен от всички необработени отпадъци.

Комитетът изтъква, че инициативата е получила неочаквано голяма подкрепа от японските граждани, правителството и големите технологични компании на островната държава.

Събирането на дигитални отпадъци ще продължи до 31 март, но се очаква необходимите количества ценни метали да бъдат достигнати доста преди тази дата. /lifestyle.bg

Източник: Днес+

 

 


89349