Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / ООН: Тръмп е расист!...
ООН: Тръмп е расист!

ООН: Тръмп е расист!Организацията на обединените нации определи думите на американския президент Доналд Тръмп спрямо Африка и Хаити като „расистки“, съобщи „Скай нюз.

Говорител на Съвета на ООН по човешките права заяви, че коментарите на американския държавен глава са били шокиращи и позорни, допълвайки, че думата „расистки“ ги описва по най-правилния начин.

Източници до администрацията на Доналд Тръмп разкриха, че той е попитал при закрито за медиите заседание за какво са им на Съединените американски щати имигранти от „мизерни дупки“ като Хаити и страните от Африка.

От ООН посочиха, че човек „не може да описва цели страни или континенти като мизерни дупки“. Според Тръмп Щатите не трябва да приемат имигранти от тези страни. ООН посочи, че водещото не трябва да е цветът на кожата.

Бившият президент на Мексико Висенте Фокс се обърна към Тръмп в социалните мрежи, казвайки: „Твоята уста е най-мръсната дупка на света. Кой си ти, за да казваш кой е добре дошъл в Америка? Забрави ли своето имигрантско минало?“.

Източник: https://fakti.bg/