Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Орбан обвини Брюксел...
Орбан обвини Брюксел, че изгражда европейска

Орбан обвини Брюксел, че изгражда европейска "империя"Унгарците не могат да мълчат на предстоящите догодина избори за Европейски парламент, заяви премиерът Виктор Орбан пред свои привърженици в Будапеща

"В Европа всички вече говорят за май", каза Орбан, като добави, че изборите ще определят посоката на Европа и обвини Брюксел, че се опитва да подкопае националните държави и че изгражда европейска "империя".

 

В реч по повод годишнината от унгарската революция срещу съветската власт през 1956 г. Орбан многократно спомена унгарската "християнска" идентичност и отбеляза, че е част от "историческия и природен ред" човек да бъде роден в определена нация.

 

По думите му Брюксел в момента се управлява от тези, "които искат европейска империя", ръководена "не от избраните национални лидери, а от брюкселски бюрократи".

 

Орбан подчерта, че Европа е континент на нации и предупреди за опасностите от едно "смесено" общество. Той каза, че в Европа пристигат все повече "мъже на възраст, подходяща за военна служба", които "бавно, но сигурно превръщат европейските коренни жители в малцинство" и добави, че проимигрантските сили умишлено не защитават границите на континента.

 

Проимигрантски настроените политици иска "мултикултурно, смесено население" без нации и "коалиция с финансови спекуланти", заяви още Орбан, като спомена милиардера и филантроп Джордж Сорос и призова: "Нека отхвърлим иделогията на глобализма".

 

Премиерът избегна въпроса за позицията му в Европейската народна партия след призивите неговата партия "Фидес" да бъде изключена. Той обаче спомена за "заплахи" срещу Румъния, Словакия и Италия и "атаки" срещу Унгария и Полша.

 

Източник:https://www.dnevnik.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Турски корнишон. Директно от управляващите!

Да мислим с главите си, а не с "преялите си с асфалт стомаси"!

Пак се изложихме пред чужденците…, а за пред нас – отдавна!79563