Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Организаторът на про...
Организаторът на протеста в Благоевград: Зад нас не стой партия! Народът е събрал много негативи към политическата класа изцяло

Организаторът на протеста в Благоевград: Зад нас не стой партия! Народът е събрал много негативи към политическата класа изцялоАлександър Стамболийски е категоричен, че БСП си прави пиар на гърба на гражданското недоволство

„Нито една политическа партия не е застанала зад мен, нито е искано нещо от мен, нито е искана среща. Тези политически партии в парламента играят заедно и няма как да поискаме подкрепа от тях“. Това заяви в предаването „Преди всички“ по БНРАлександър Стамболийски – организатор на протеста в Благоевград и председател на синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“. Според него от БСП се възползват от ситуацията за пиар.

„Очакваме реакция на институциите. Очакваме да видим какво ще се случи след вчерашните протести, за да можем да имаме яснота за това как да продължим. Не можем да продължим, без да имаме отговор от управляващите и от парламента дали те са готови да действат за доброто на народа“, коментира Стамболийски в интервю пред Силвия Великова и подчерта, че даденият срок е една седмица.

По думите му в Благоевград не се планират протести до петък.

„Ние сме подали своите искания към тях. Оставката на правителството е един от вариантите. Народът е събрал много негативи към политическата класа изцяло. Идеята на протестиращите е да видим каква ще бъде реакцията. Това трябваше да бъде един катализатор към тяхната воля да постъпят правилно за българските граждани. Горивата са само катализатор на цялостния процес. Тук става въпрос и за застраховки, данъци, постоянно повишаващите се цени на лекарства, стоки, храни. Всичко катализира нещата към това, което се случи вчера“, обясни Стамболийски.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://fakti.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Не ни плашете и манипулирайте* >> Не заставаме един срещу друг, заставаме един до друг! Ясно е - България се вдигна! Плашете се вие!

Време е да изхвърлим боклука* >> Властта за протестите: Гражданите да изберат – хаос или стабилност

Не ни плашете и манипулирайте* >> Не заставаме един срещу друг, заставаме един до друг! Ясно е - България се вдигна! Плашете се вие!

Време е да изхвърлим боклука* >> Властта за протестите: Гражданите да изберат – хаос или стабилност

Предизборно!* >> Борисов нареди на депутатите от ГЕРБ да не гласуват промените в Кодекса за застраховането


81198