Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Организирана престъп...
Организирана престъпна група „ГДБОП”  действа  като „наказателна бригада” по времето на Борисов & Цветанов и... сега, пак при Борисов

Организирана престъпна група „ГДБОП” действа като „наказателна бригада” по времето на Борисов & Цветанов и... сега, пак при БорисовИз пресконференцията по повод задържането на двамата шефове в ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков:

…Има основано предположение, че взаимовръзка има със случая с наркотици в Слатина. Но е предмет на разследване и не мога да коментирам….

…Обвиняемите лица са осъществявали сътрудничеството с чуждестранните служби. В резултат на тази престъпна дейност са били провалени много разследвания чрез предоставяне на информация на разследваните лица…

…Дейността на ОПГ е била в няколко направления – получаване на подкупи, за осигуряване на чадър. Второто направление е било получаването на подкупи с цел неутрализирането на конкуренти в наркопазара. Третото е предоставянето на предварителна информация…

…всичко започва на 31 януари 2020 г.., когато на зеленчуковата борса в „Слатина“ е задържан над половин тон кокаин, импрегниран в над 6 600 кашона с цитруси, внесени от Колумбия. Става дума за хиляди кашони с лайм и ананас. Действията на полицията изненадват трафикантите. Дрогата пристига с официална пратка и така пътят й е лесно проследим. Разследващите  попадат на няколко ключови следи по пътя на кокаина от пристанището в Солун до борсата в София.

 


По онова време са задържани трима, между които и бивш шеф на столичната митница. Ден по-късно между две групи, за които има данни, че се занимават с наркотрафик, възниква напрежение и взаимни обвинения за предателство. Разследващите започват да ги наблюдават внимателно и засичат посредник, който влиза във връзка със служителка на антимафитотите, за да търси съдействие.

От „Вътрешна сигурност“ моментално поставили полицайката под наблюдение. После успели да навържат във веригата още двама – началника на сектора за борба с наркотрафика и разпространението и прекия му шеф – началникът на отдел „Наркотици“ в ГДБОП. /бел. на АФЕРА: полицайката е именно близката приятелка на Цветан Панков, с майка депутатка от ГЕРБ, която е била кандидат кмет на изборите за район Оборище в столицата, в чийто дом намират много пари при обиск/

Работата е продължила няколко месеца. Това, което е факт, ако мога да опиша най-общо дейността им, защото в тази група, да я наречем по този начин, участват и лица, които не са служители на МВР. Включително един, който се е представял за сътрудник на ДЕА, разбира се не е такъв“, разказва Гешев. Мнимият сътрудник на ДЕА бил необходим, за да им придаде повече тежест пред наркобандите, които се занимават с трафик през страната ни към Нидерландия. В случая, обаче, той влязъл в нова роля – да гарантира, че разследването няма да излезе от България и освен вече задържаните за други няма да има последствия.

…За съжаление, това е информация, която разбира се не мога да оповестя изцяло, така да се каже са преминали на по-високо ниво на играта. В някаква степен са били на крачка да компрометират доверието в българските служби от някои наши партньорски служби“, твърди още главният прокурор.

…Разследващите били поставени пред нова задача – да филтрират комуникацията на Ванков и Панков със службите на други държави от Евросъюза. Така двамата антимафиоти не успяват да попречат и стартира международната операция „TORTA AHOGADA“ на територията на Испания, България, Нидерландия и Колумбия. Иззет е над 1 тон кокаин и са задържани 18 души.

После идва историята с нов сигнал, според който групата на антимафиотите щяла да осигури, без проблем, близо 400 килограма кокаин да отпътуват към Западна Европа. От „Вътрешна сигурност“ наблюдават, че в отдел „Наркотици“ в ГДБОП само имитират работа.

Случаен патрул спира първата пратка от 40 килограма кокаин в автомобил в Студентския град, а ден по-късно колегите им столичната полиция намират и останалото количество в апартамент в квартала. Двамата антимафиоти поемат ангажимент да ударят конкурентна група, но искат допълнителна сума.

Получаването й било уговорено за 25 юни вечерта и единият шеф в ГДБОП лично отишъл да вземе парите и да гарантира, че този път пробив няма да има. В този момент е задържан. Малко по-късно белезници са щракнали и за останалите в групата…“

На 1.02.2020 АФЕРА написа:

100 КИЛА „БЕЛО“ ВЛЯЗОХА В СОФИЯ НЕОБЕЗПОКОЯВАНО. ДОБРЕ, ЧЕ СА „ПАРТНЬОРСКИТЕ СЛУЖБИ“ И … ОНЯ, ДЕТО ДАДЕ „КУРБАН“, ЧЕ КАСКЕТА ДА СЕ ПЪЧИ ПРОПАГАНДНО! В „МАЗНАТА ИГРА“ „АВТОРИТЕТИТЕ“ СЕ ПЪРЖАТ ЕДИН ДРУГ!

На 2.02.2020 АФЕРА написа:

СХЕМАТА С КОКАИНА: СПЕЦ.СЛУЖБИТЕ КАТО КУРИЕРСКИ СЛУЖБИ, КАСКЕТ ГЕШЕВ – ПОСРЕЩАЧ. ОТ 1000 ТОНА ВЛЕЗЛИ, 100 КГ. – УМИШЛЕНА ФИРА! И УМИШЛЕНО НЕ СТИГАТ ДО ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА ИЗВЛИЧАНЕ НА КОКАТА!

Тогава, а и сега, никой не отговори на риторичните въпроси, зададени единствено от АФЕРА – „защо „КОНТРОЛИРАНО“ И УМИШЛЕНО ПРЕЦАКВАТ РАЗВИТИЕТО НА ЕДНА ИСТИНСКА ДОКРАЙ ОПЕРАЦИЯ! Защото НЕ ИЗЧАКВАТ ДА ВИДЯТ КОЙ ЩЕ ПОЛУЧИ ЛАЙМА С КОКАИНА, КЪДЕ ТОЧНО Е ЛАБОРАТОРИЯТА, КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ИЗВЛЕЧЕН КОКАИНА ОТ ЛАЙМА И НАКЪДЕ, И КАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕ СТОКАТА КЪМ ЕВРОПА. „Знаем кой е получателят“, иначе се изцепват Каскет Гешев и главният секретар на МВР. Верно?! И кво?! Защо ли не изчакахте да проследите кой и как ще получи плодовете, къде ще бъдат закарани, кой и как ще извлече кокаина от тях, накъде ще потегли коката?!“

И тогава, и сега, АФЕРА нямаше и грам съмнение, че ГДБОП осигурява чадър и лапа огромни кинти рушвети от схемата с т.нар. „битка с наркотрафика“.

Случаят със „случаен патрул, който спира първата пратка от 40 килограма кокаин в автомобил в Студентския град, а ден по-късно колегите им столичната полиция намират и останалото количество в апартамент в квартала“, е още по-фрапантно скандален!

Сега само АФЕРА ще ви каже истината и по него:

Коката е на известно лице в ъндърграунда – Б. /прякор – М./

Кокаина е оставен на пазене в апартамента в Студентски град. За несведущите, АФЕРА ще разкрие част от „схемата“, която прилагат нарко-групите. И при оранжерии, и при пазене на материала в апартамент или други помещения, се назначава т.нар. „пазач“, който стои вътре в помещението, или оранжерията, и няма право никъде да излиза с една единствена задача – да пази материала! Плащат му се здрави пари на месец, докато пази дрогата. Той няма право да излиза, носи му се храна.

В Студентски град „издънката“ става, след като „пазачът“, очевидно здраво нашмъркан, изпушва, взема 40 кила кока и хуква с колата да ги пласира. Хванат е случайно от патрулка на 7 районно управление в столицата, защото на полицаите им прави впечатление, че кара видимо неадекватно, а като слиза от колата е толкова нашмъркан, че се киндилка и не знае къде се намира. Питат го – къде отива, има ли нещо в колата, а той хилейки се отвръща – има, ами, цялата е пълна с кока. Ченгетата даже не могат да повярват на какъв „олигофрен“ са попаднали, отварят колата и откриват кокаина.

През това време ГДБОП спи дълбок сън с пълни чекмеджета в нощните си шкафчета.

Пълната изолация на подобни „пазачи“, повечето зависими от дрога, очевидно носи лоша шега на движещите схемата с наркотика.

Оттам нататък – някой да чу какво се стана с притежателя на кокаина?! ГДБОП пак бяха за лимонада! И рекетираха едната група, за сметка на другата.

Организираната престъпна група „ГДБОП“ действа от много години!

Преди 12 години отвратена от онова, на което се бях натъкнала като разследващ журналист, омерзена от абсолютното бездействие на прокуратура и служби, потърсих контакт с ДАНС за да заковат пробитите антимафиоти във Варна.

Цялата зловеща история съм описала в книгата си „Бандитска Варна“, а впоследствие и в книгата си „Този живот е за смелите“.

Свърших, заедно с мой приятел, толкова работа, вместо костюмираните агенти на ДАНС, и то работа – на терен – на улицата, че имам самочувствие да оглавя не само ДАНС, а и всички служби накуп, докато агентите си бъркаха в носовете и задниците.

Засипахме ги с конкретни доказателства.

На косъм не отнесох сопите.

Тогавашният главен прокурор Борис Велчев се скри под бюрото и отказа да образува досъдебно производство и да разреши реализация на операция, за която иначе ДАНС бяха готови.

Всички корумпета минаха метър, някои от тях станаха съдии, някои адвокати, някои се издигнаха в кариерата.

На честните от ДАНС им ебаха майката.

Корумпираните бопаджии, надушили тогава жегата, се измъкнаха – пенсионирайки се или напускайки системата, след като тогавашният вътрешен министър Михаил Миков ги наказа с „разквартироване“ за една година по районните варненски управления.

И това беше целия отдел ПАК  „Наркоразпространение“ в БОП – Варна!

Срещу бившия шеф на БОП – Варна Емил Михайлов и дясната му ръка Добромир Досев бе образувано досъдебно производство от Военна прокуратура, по сигнал не на някой друг, а на тогавашния заместник директор на ОД на МВР – Варна Диян Нанов, написал смразавяща конкретна справка до прокуратурата.

Повече от шест месеца двамата бопаджии, известни и на уличните кучета във Варна, бяха държани на СРС. Но, като опитни, както сега окачествяват и Цветан Панков и Кирил Ванков, уж не можаха да ги заковат.

Това поне пише в постановлението си за прекратяване на досъдебното производство прокурор Данчо Славов.

Обаче.

„Вътрешна сигурност“ беше осигурила свидетели с убийствени показания на представители на варненския ъндърграунд, дадени пред съдия, които съм чела с очите си. Убийствени – за корупция, за „оправяне“ на конкуренти“, къде са давани парите и от кого.

Прокурорът обаче приключва досъдебното производство „с липса на извършени престъпления“ – С БЕЗУМНОТО „ПО ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ“ и така /анти/мафиотите бяха изпрани!

Същите тия антимафиоти, които години наред се кълняха, че са биз-бизе и са близки с „Цецо“, разбирай – сега арестувания шеф „Наркотици“ Цветан Панков, седем години след издаване на книгата ми „Бандитска Варна“ решиха да ме съдят.

За което им благодаря, защото само по този начин можах да прочета цялото секретно производство срещу тях, образувано за корупция и ОСРАНО ОТ ПРОКУРАТУРАТА, ЗА ДА ГИ ИЗПЕРАТ!

Благодарение на един варненски съдия – Трайчо Атанасов бях осъдена, че съм нанесла „болки и страдания“ на антимафиотите, въпреки свидетелските показания в съда на Черния Роди, които потвърдиха написаното от мен. И въпреки – НАЛИЧИЕТО НА ЦЯЛОТО СЕКРЕТНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ АНТИМАФИОТИТЕ, В КОЕТО ЛЪЩЕШЕ КОРУПЦИЯТА!

Съдията Трайчо Атанасов ме осъди с такива ЛИПСВАЩИ безумни мотиви, че отправих жалба до главния прокурор /тогава Цацаров/, който единствен можеше да върне делото за ново разследване.

Кура му янко. Прокурор от ВКП отсече, че не можело – с още по-безумно обяснение, очевидно непрочел и думичка от делото.

Така приятелите на „Цецо“, разбирай Цветан Панков, отново ги изпраха. А мен осъдиха.

Осъдиха ме, защото години наред говорех и пишех ИСТИНАТА ЗА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА „ГДБОП“.

Намазаната СХЕМА В ГДБОП вършее от много години.

През времето, в което ГЕРБ не бе власт, се намери воля службата да бъде разформирована и вкарана след явяване на детектор на лъжата в ДАНС, след като отново поеха властта обаче Бойко Борисов и Цветан Цветанов, отново върнаха на бял кон „преторианската си гвардия“ – за щавене и поръчки.

Помните ли, че имаше дело заведено срещу ексшефа на ГДБОП Станимир Флоров, аверът на Борисов и Цветанов?

Помните ли? Ако не – напишете „Флоров“ горе вдясно в АФЕРА в рубриката с лупичката „търси се“ и ще се хванете за главите.

Е,и?

И Флоров бе изпран с тихомълком прекратено дело.

Този, който се реши да прояви воля да удари тази МАФИЯ, облечена в полицейски униформи, заслужава поздравление.

НО!

Трябва да стигне и до Капо ди тути капи на „наркотрафика“ в България – Онзи, на най-високото място, без чиято протекция и чадър ГДБОП нямаше да вилнее години наред като „наказателна бригада“.

Веселина Томова

Послепис: И тия пинизи на пробитите бопаджии – ах, ох, ех, атакуват ни бандити, са абсолютно несъстоятелни. Ами кой да ви атакува и да се жалва от вас, бе, кой? Точно бандитите знаят цялата ви корумпирана схема, защото те ви дават пари! И точно те трябва да се разприказват, защото най-страшни са точно престъпниците, облечени във власт. Най-страшни са ченгетата, които пред телевизорите се правят на праведни, а са по-отвратителни и от най-големия бандит.

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Арестуваните шефове в ГДБОП играели на "лошо и добро ченге" и рекетирали наркодилъри

Обиск в близка приятелка на арестувания ГДБОП шеф, не могат да преброят парите

Предстоят арести във Варна и Добрич покрай корумпираните шефове в ГДБОП! Има СРС за чадър над наркотрафика!

Вижте кои са арестуваните ченгета и с колко пари. Говори се, че ги е поръчал столичен наркобос

Оставки след арестите в ГДБОП

Личната ГДБОП капия на Борисов – шефт на ГДОП подаде оставка! Удариха конселиери-тата, предстои капо ди тути капи

 


 


129151