Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Организират протест ...
Организират протест под прозорците на Борисов в защита на арестуваните журналисти

Организират протест под прозорците на Борисов в защита на арестуваните журналистиПротест срещу действията на българската полиция и ареста на разследващите журналисти Димитър Стоянов от сайта "Биволъ" и румънския му колега Атила Бирo от Rise project се организира във фейсбук.

Акцията е насрочена за понеделник от 18 часа пред Министерски съвет.

Часове след обявяването на инициативата стотици хора вече са потвърдили присъствие на събитието.

Абсурдният арест по сигнал на самите журналисти за унищожаване на корупционни документи, не попадна в обедните новинарски емисии на трите водещи национални телевизии - БНТ, бТВ и Нова. Това провокира журналиста Владимир Береану да сподели следното в социалната мрежа:

"Гледах обедните новини по БНТ, Би Ти Ви и Нова ТВ. Тези "водещи" медии не са чували за ареста на Димитър Стоянов /журналист Биволъ/ и Атила Биро / известен румънски журналист, RISE Project/ тази нощ близо до Перник. Журналистите са освободени в 5.00 часа сутринта след намеса на румънски дипломат в София. Двамата са били държани 2 часа с белезници. Те са разследвали корупционния скандал ДжиПиГейт за кражба на еврофондове във връзка с така нареченото "електронно правителство" /за този скандал, гореспоменатите медии, също не са чували/. Гледах и обедните новинарски емисии на 3-те водещи румънски телевизии. Там всичко това е водеща новина. Заключенията оставям на Вас."

 

Източник:https://offnews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Арестът на журналисти у нас е водеща новина в Румъния

Арестуваха журналисти, разследващи корупция с еврофондове в Радомир! Румънците гръмват новината, в България – гробно мълчание!

Политиканстването, което не уби протеста на майките, а роди новата съпротива

И ко прайм сега, НАРОДЕ..., да излезем ли???

Протестиращите майки към Движение „ДНЕС“: Благодарим ви за подкрепата! 
„ДНЕС“: Обединени сме силни за каузата България!