Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Осем водачи на листи...
Осем водачи на листи от 19 МИР - Русе декларираха почтена и толеранта изборна кампания

Осем водачи на листи от 19 МИР - Русе декларираха почтена и толеранта изборна кампанияПо инициатива на Гражданско движение „ДНЕС” в Русе бе подписано Споразумение за политическа почтеност и толерантност. Осем водачи на листи и кандидати за народни представители от водещите партии и коалиции, участващи в предсрочните парламентарни избори на 5.10.2014 г., сложиха подписите си под текста на документа.

От 2009 година Гражданско движение „ДНЕС” по традиция кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението. Според тях политиците, участващи в предизборния процес, приемат да водят почтено кампанията си, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

От името на „ДПС” споразумението подписа Ферихан Ахмедова – водач на листата в 19 МИР.

От името на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО” споразумението подписа Искрен Веселинов – водач на листата в 19 МИР.

От името на „Коалиция АБВ” споразумението подписа Володя Кенарев – водач на листата в 19 МИР.

От името на „БСП лява България” споразумението подписа професор Христо Белоев – водач на листата в 19 МИР..

От името на „Нова алтернатива” споразумението подписа Борис Мачев – водач на листата в 19 МИР.

От името на „Левицата и Зелената партия” споразумението подписа Мариян Димитров – водач на листата в 19 МИР.

От името на „Република БГ” споразумението подписа проф. Пламен Георгиев – водач на листата в 19 МИР.

От името на „Реформаторски блок – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС“ споразумението подписа Румен Христов – водач на листата в 19 МИР.

От името на „България без цензура “ споразумението подписа Георги Недев  – водач на листата в 19 МИР.

(Подредбата е по реда на вписване в РИК.)

Всички подписали Споразумението заявиха най-важните си приоритети, които ще отстояват в Парламента за развитието на страната и региона.

Гражданско движение „ДНЕС” изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. „ДНЕС” – Русе ще приема сигнали за нередности в гражданската приемна на Движението на ул.“Асен Златаров“ 33 или на тел. 0879 272 106 (лице за контакти Светла Кирилова).

При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира РИК и медиите.

 

18.09.2014


750