Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Още какво..!? >> По ...
Още какво..!? >> По декларация: Горанов живее в дарено жилище, но печели от наем

Още какво..!? >> По декларация: Горанов живее в дарено жилище, но печели от наемДоход от наем е декларирал финансовият министър Владислав Горанов – човекът, който всъщност отговаря за контрола на работата на ръководството на НАП. Приходната агенция нашумя след безпрецедентния хакерски пробив в нейна база данни, който беше обявен в началото на тази седмица.

 

Според декларацията на Горанов пред КПКОНПИ, той е спечелил 3500 лева от наем, а жена му Румяна – 2250 лева. Доходът предизвиква учудване предвид факта, че Горанов и семейството му живеят в дарен от кръстника на финансовия министър Иван Сариев, а апартаментът е в комплекса "Есте", построен от братя Домусчиеви. Всъщност, Горанов го е декларирал и в сегашната си декларация – той ползва жилището безвъзмездно от 2012 година, а КПКОНПИ не откри конфликт на интереси, докато прокуратурата още извършва проверки и няма индикация колко време ще продължи това. Само че през 2007 година Горанов и жена му си купуват друг апарамент – 82 квадрата, за малко над 309 000 лева. Румяна Горанова има и още един апартамент, който е 50 квадрата, купен е за 50 000 лева през 1997 година, а парите за покупката са и дарени от родителите ѝ.

Иначе Горанов е декларирал годишна брутна заплата от 66 298 лева, а съпругата му – 2250 лева. В наличност финансовият министър държи 1500 лева, а жена му – 1000 лева. На влог Горанов притежава 71 000 лева, а съпругата му – 12 704 лева.

Колко печелят другите отговорни за срива в НАП и за това да има наказания за пробива – научете в Expert.bg. А как се справят Пеевски и Борисов - научете в този материал!

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Председателят на КЗЛД за хакерската атака: Има достъп до данните на буквално всички българи

Слави: Не е ли вече време наистина да пуснем кепенците и да затворим тая „нема такава държава“?! Горанов да си заминава!

Владислав Горанов няма да иска оставки в НАП без установена вина

Докато властта е спала >> Хакерът Кристиян преди 2 г. доброволно си е признал пред "Господарите", че е атакувал МОН

Кристиян Бойков е хакерът, вижте го

Хакерът на НАП е Кристиян от Пловдив, преди 2 г. проникнал и в системата на МОН

В "Шоуто на Слави" експерт по темата с хакването на НАП

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Мощен удар за националната сигурност! НАП пробита! Данните на милиони граждани на показ! Всичко по темата ВИЖТЕ ТУК >>106826