Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Осман Октай: Приключ...
Осман Октай: Приключи политико-олигархичният модел на Луканов

Осман Октай: Приключи политико-олигархичният модел на Луканов„Това, което се постави като задачи на тези избори, няма общо с предишните ситуации на съглашателство, сборуване, прегрупиране, откупване на депутати. След 30 години приключи политико-олигархичният модел, направен от Андрей Луканов. С тези избори приключи седянката от кръглата маса. Зададен е нов дневен ред.

 

Ако някои от партиите на протеста се опитат да влязат в съглашателство с отречените партии на статуквото, вълната на протеста ще се превърне в лавина и ще ги помете. Слави Трифонов знае това“. Това заяви Осман Октай пред БНР.


„Няма лошо в служебни кабинети и в избори, докато обществото си подреди държавата, демокрацията... Възможностите сега са две - или търкаляйки мандатите, да се печели време за изработване на закона за изборите, или разпускане на парламента възможно най-бързо“.


„Когато има гняв и емоция, наказателен вот, на избори стават аномалии... ДПС изпадна в нокдаун и в изолация заради гласа на протеста, институционално подкрепен и от президента“. Това каза пред БНР Осман Октай, един от основателите на ДПС. Днес той пише книги и прави политически анализи.

 

По думите му, „докато ГЕРБ, ДПС и БСП си ближат раните, цялата отговорност пада върху Слави Трифонов“.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Безстрашен >> Борисов се отказа да е депутат, не му трябвал имунитет

Боко хукна пак, щото "Всичко това го правим в името на Господа"

Бойко Борисов обяви, че се отказва да е депутат

Екатерина Захариева: ГЕРБ ще предложи друг министър-председател (ВИДЕО)

Оцеляване, оцеляване..., оцеляване на всяка цена! ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиер


148179