Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Осман Октай: За да с...
Осман Октай: За да се измъкне от ситуацията с Божков, Борисов ще тръгне на предсрочни избори

Осман Октай: За да се измъкне от ситуацията с Божков, Борисов ще тръгне на предсрочни избориЗа първи път в този сблъсък някой сбърка при преподреждането

За първи път след 30 години сме свидетели на сблъсък на кухнята на т.нар. криминален преход, при който за първи път започват да излизат "кирливи ризи", за които нямаше доказателства. Васил Божков не е случаен човек. Той е обслужван от абсолютно целия политико-олигархичен и административен елит през годините. Това коментира политическият анализатор Осман Октай пред БНР. 

За първи път в този сблъсък някой сбърка при преподреждането. Много е сложно за обяснение. По време на криминалния преход имаше две силови групировки - ВИС и СИК. Винаги е имало сблъсъци и дори трупове по софийските улици, допълни още политическият експерт. 

Днешният политико-олигархичен модел се готви да детронира настоящите управляващи, изкарвайки в този сблъсък такива скандални взаимоотношения като лобистки закони, чрез които се осигуряват тези 20%, за които говори Божков. 

Не случайно атаката е насочена към най-слабото звено край Борисов - Владислав Горанов - той е кесията на Бойко Борисов. Всичко това тепърва ще се развие до такава степен, той е много голяма лъжица в ситуацията, защото познава целия преход. Затова в момента хората мълчат и избягват темата за взаимоотношенията между Божков и министър-председателя. 

Виждат се знаци, че прокуратурата участва в преструктурирането на политико-олигархичния модел. Божков вече няма връщане назад. Свърши времето, когато той можеше да се предоговори. При следващата стъпка той ще покаже конкретни данни. Трябва да броим месеците на властта на Бойко Борисов. За да се измъкне от ситуацията с Божков, Борисов ще се опита да тръгне на предсрочни избори, смята още Октай. 

 

Източник: https://eurocom.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Осман Октай: Божков знае кой взе парите и ще ни го докаже

Октай: Умишлено се вади стар списък с кредитните милионери. Защо не покажат списъка на Пеевски?

Бивш министър от 2-то правителство на ГЕРБ >> Ивайло Калфин: Политиката не е джипка, която раздава пари

Осман Октай: Най-уязвимото място, от всички зависимости на Борисов, е Горанов

Октай: Борисов има нужда от психиатър

Осман Октай: Борисов ще изгори и "бушона" Караниколов за ББР

Осман Октай: Борисов е в паника, не може да управлява в кризи! Президентът да се готви за временно кризисно правителство

Вечерното шоу на Слави Трифонов от 5 март 2020 >> Гостува Осман Октай. ВИЖТЕ цялото предаване >>

 

 127342