Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Остават в неизвестно...
Остават в неизвестност рибарите, изчезнали край нос „Емине”

Остават в неизвестност рибарите, изчезнали край нос „Емине”Няма и следа от потъналите рибари край нос „Емине”. Спасителната акция за издирването им беше прекратена и ще продължи утре, ако времето позволява. Само един от тримата рибари в лодката беше спасен.

Спасителният катер на Емил и Тодор първи стига до обърнатата лодка. Изваждат от морето Димитър Пешев. Петър Траянов е заплетен в рибарските мрежи.

„Пешев ми каза, че повече от 10 минути тялото не е помръдвало, той му е викал, затова решихме да поемем курс по вятъра за третия рибар, който фактически се е откъснал от лодката със спасителна жилетка”, каза капитан Емил Петров.

 

 

 

Третият – Васил Лечев още е в неизвестност. Капитан Петров допълни, че вълнението е станало над 5 бала и било опасно за спасителния екип да продължи акцията.

„Нулеви шансове при това време вчера, което беше”, заяви Тодор Желязков, спасителен катер.

 

 

 

Пристигналите спасителни катери от Варна и Бургас не откриват и следа от обърнатата лодка.

„Просто прогнозата ги поизлъга малко. Времето го даваха да се развали от 10 ч., след 9 ч., те си мислеха, че ще успеят, обаче то дойде в 8ч. Не са успели да си вдигнат мрежите явно и е станала белята”, коментира рибарят Илия Наков.

Източник: https://btvnovinite.bg/76983