Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оставка или самоубий...
Оставка или самоубийство! Плашат само. Ей богу, действайте!

Оставка или самоубийство! Плашат само. Ей богу, действайте!Информационен сайт „ДНЕС“

 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще подаде оставка, ако концепцията му с мерките за интеграция на циганите не бъде приета от парламента с подкрепата на партията на Борисов . За сетен път някой  "патриот" ни плаши с оставка.

"Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си подавам оставката, минавам в опозиция, да си направят коалиция и да управляват щастливо", обяви менторски вицепремиерът.

Сърцераздирателно. Умиротворителната „синята каска“ на правителството докосва тънките струни. На всички. 

Ва банк го играе военният министър. Просто няма друг избор. Намери си ниша. Пъхна се в нея и оттам като зло куче залая пак по циганите. Захвана се и с Войводиново и то точно в момент, когато се вихреха скандалите със самолетите, храната на армията и паспортите. И той баш воеводата е в основата и на трите гюрултии! 

Да, проблемът с т.нар. роми е болен за обществото. И стои отдавна. Чрез него не един и двама политици трупаха точки и имидж през годините, защото откъдето и да го подхванеш все ще спечелиш нещичко. Не че циганският проблем беше решен..., но поне беше подобаващо осребрен. Но с този опит за писане на концепция за циганите Кр.Кр удари гредата. А може и така да падне от нея, че и главата чак да си счупи.

То е ясно, че хич не му е ясно как да интегрираме ромите, ама пък мерките му граничещи с разни крайни философии първо, че са неизпълними и второ са опасни. Направо се загуби в гетото агент Иван.

Но..., на първо време важното за башка Воеводата е да се държи в първите новини, за да изтласка по този начин негативните информации за него и най-вече да остане в играта.

И тук следва изтърканият патриотичен номер - заплахата с оставката. Ей богу, омръзна ни!

Ако не е самоубийство на Валери Симеонов ЛИНК КЪМ ТОВА  , ще е оставка. И пак патриотарите изкарват на масата превтасали и изтъркани заплахи, но вече с предизборен привкус.

Как Борисов ще пресметне ситуацията и ще се възползва или не от нея, не е ясно. Той си има негова логика за цифри, факти и държава.

Ние обаче искаме да припомним, че Красимир Каракачанов е военен министър, а не социален или пък отговарящ за интеграцията на малцинствата. Искаме да припомним, че е основен  участник в скандалите с изтребителите, храната на армията и продажбата на българско гражданство.

Във вторник се изяви в поредния скандал.  Военното министерство провали още една ключова поръчка  и единственият военен транспортен самолет за въздушно фотографиране Ан 30 скоро няма да лети.

Каракачанов прекрати поръчката за ремонт на самолета, заради установени "нарушения, които не могат да бъдат отстранени без това да промени условията, при които е обявена процедурата". Засечен бил сбъркан интернет адрес и объркано изискване в каква валута да бъде офертата. Стягането на транспортния самолет щеше да струва максимум 5 млн. лева без ДДС. Несвързани бръщолевеници...

А иначе отдавна така си върши работата в повереното му министерство Кр.Кр. Проверки показват, че през последните две години почти всяка трета поръчка се проваля! Май, май тези провали не са никак случайни. Времето е съдник и ще покаже.

А за заплахата за оставка? Крайно време е за нея! Даже изтече...

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Ексклузивно! Брюксел публикува разследване на Валя Ахчиева: „Паспорти срещу подкупи в българия. Властите крият истината“

След Валери..., Кр.Кр. още по-самоуверено обръща каруцата на властта!? (ОБНОВЕНО)

Усещате ли как ни клатят? (ОБНОВЕН)

 

Резултат с изображение за Кабинетът даде зелена светлина да започнат преговори със САЩ за F-16Image result for f 16 lockheed martin

 

  

Каракачанов защити концепцията си за интеграцията на ромите ВИДЕО

 

  

 

 

 

 

 

 

 


89623