Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Освободиха заместник...
Освободиха заместник на Цацаров по негово искане

Освободиха заместник на Цацаров по негово исканеПрокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува освобождаването на Пенка Богданова от поста ”заместник на главния прокурор”. Предложението е на главния прокурор Сотир Цацаров. По думите му Богданова заслужава благодарност за работата си, но й липсва комуникативност и умение за работа в екип.

На заседанието на прокурорската колегия беше гласувано и наказание за следователя Бойко Атанасов. Заплатата му ще бъде намалена с 15% заради неизпълнение на служебни задължения.

 

Пенка Богданова ще бъде назначена за прокурор във Върховна касационна прокуратура, където има свободен щат, съобщава Дарик.

 

"Няма да бъде назначаван нов заместник на Цацаров", стана ясно от изявлението му пред прокурорската колегия на ВСС. Сотир Цацаров има общо 5 заместници, сега остават 4.

 

Един от тях - шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов е в отпуск, след като прокуратурата нареди на антикорупционната комисия проверка по сигнал от медии за имотното състояние на неговия син.

 

Източник:https://frognews.bg/


99516