Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ОТ МАФИЯТА ЗА МАФИЯТ...
ОТ МАФИЯТА ЗА МАФИЯТА

ОТ МАФИЯТА ЗА МАФИЯТАКоментар на Свобода Лилиева

 

Да вземе човек, да се качи  на Стара планина, да си изкопае дупка и да легне в нея. Ей така, в памет на ордена „Стара планина“. С този орден са награждавани оперният певец Николай Гяуров, Гена Димитрова, Невена Коканова, Рангел Вълчанов и още много други личности, допринесли за възвисяването на България. Е, сега още един деец, радеещ за родината ни застава редом до тези имена - Йордан Динев. Половинката от дуета „Братя Диневи“ е предложен за високото отличие.

Напълно заслужено. Булгаристанският Рокфелер толкова е заграбил от България, че скоро може да купи на безценица и Стара планина, та да си направи летище там. Затова този орден идва много навреме, пожелание за разширяване на бизнеса. Братята, построили с чисти пари яхтеното пристанище в Свети Влас ("Марина Диневи"), разкриват тайната си - купили малко хотелче, спретнали го, после го продали и купили два… И така, ето ти пристанище.

 

Image result for Влас

През 2008 година сайтът milionerite.com оцени личното състояние на Йордан Динев на 215 млн.лв. Няма защо да се учудваме - сред най-известните бизнесмени, удостоени с най-високото държавно отличие през последните години, са оръжейният търговец Петър Манджуков, адвокатът и бивш собственик на футболния клуб "Левски" Тодор Батков, собственикът на "Главболгарстрой" Симеон Пешов.

Защо не и поредният измамник да не го наградим с ордена и преимуществата около него. А предложението идва не от кого да е, а от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. И него го разбирам. На тръни е човекът. Утре Вождът ще викне - подавам оставка и Краси ще увисне. Ще му останат само македонските събори, които обикаля. Друго си е да отидеш в Свети Влас като ВИП гост. Пък и някоя далаверка може да изскочи. Не е изключено като военен министър да открадне някой боен кораб и да предлага обиколка за туристи, като атракция към пристанището на Диневи.

Холдингът „Диневи груп“ наброява 52 фирми с разнородна дейност. Двамата братя са собственици и на най-голямото яхтено пристанище в България. Тия двамата, дето започнали с продажба на малко хотелче. Талантът не мож го разталанти. Бизнесът им е в кръвта.

През 2010 г. прокуратурата започна разследване на сделка, с която фирмата на Диневи „Венид Яхт” се оказа собственост първо на техен съдружник, а след това – на безимотен мъж. Двамата братя обаче веднага излизат от управата на фирмата и някакъв човечец им изкупува дяловете за без пари. Абе, уууумни, та умни.

Image result for братя диневи свети влас

Пак ние сме си виновни. Гостува ми приятел от Италия, и след месец в България ми сподели:

-При нас, в Италия мафиотите се крият. Те не излизат със скъпи коли, не парадират с парите си. Защото знаят, че ги мразим. Тук, в България, вие завиждате на мафиотите, искате да бъдете като тях.

Това е истината. Ние се възхищаваме на мафиотите, че даже и с орден ги награждаваме. 

Така ще бъде, докато не се вземем в ръце и не изхвърлим боклука!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Моралът – не го търсете ТУК

Как ГЕРБ ще борят корупцията? С (не)зависим орган, от който нищо не зависи!

Колко опасен е новият антикорупционен закон?

Кой кум, кой сват, кой на булката брат? Така вече 30 години...

Кражба за милиони пред очите на народа... и в името на народа

Борбата с корупцията и престъпността у нас е мираж

Рушвет ми дай и повече не ме търси

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане

Забогатяха ли българите при управлението на ГЕРБ?

София – лош, много лош град за живеене

Геноцидът на Борисов върви към успешен край

„България: Фактите говорят“ – седма част

 

 

 

 


68106