Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / От нагъл..., та по-н...
От нагъл..., та по-нагъл! >> Цветанов за думите на Фандъкова, че е закъснял с оттеглянето си: Извадени са от контекста!

От нагъл..., та по-нагъл! >> Цветанов за думите на Фандъкова, че е закъснял с оттеглянето си: Извадени са от контекста!В отлични отношения сме с кмета на София, категоричен бе той в с. Зърнево (ОБНОВЕНА)

Според зам.-шефа на управляващата партия в подбора на кандидати за кметове и съветници ще се отчита активността им на европейските избори

По традиция предизборните слогани на ГЕРБ са изпълнени със съдържание и техният избор не е случаен. Никога не сме гледали на какви слогани са залагали други политически сили през годините, интересували сме се само от това да гарантираме приемственост между основните предизборни послания на партията.

 

В нашият слоган „Европа ни чува“ има заложени много резултати – за европейската перспектива на Западните Балкани, за охраната на границата на ЕС, за диалога между ЕС и Турция и за всички досиета, които успяхме да затворим по време на европредседателството. Всичко това ни дава основание да смятаме, че наистина Европа ни чува.

 

Това заяви пред журналисти в тервелското село Зърнево (област Добрич) зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Така той коментира новината, че ГЕРБ е избрал за евроизборите слоган, който вече е ползван преди десет години от НДСВ. Огласеното днес от шефа на предизборния щаб на управляващата партия Цветан Цветанов мото "Европа ни чува" е употребено от НДСВ за кампанията през юни 2009 година. Тогава царистите успяват да вземат само един мандат, спечелен от водача Меглена Кунева, която после се отказва в полза на Антония Първанова.

Според близки до щаба на ГЕРБ е имала първоначално съвсем друга идея за слоган. Той трябвало да звучи като „Европа в нашия дом“ , национална инициатива, подета през февруари от партията на Борисов. След скандала с апартаментите обаче споменаването на дом в слогана звучало като да говориш за въже в дома на обесен, коментираха източници от ГЕРБ.


Във връзка с предстоящите европейски и местни избори Цветанов отново съобщи, че след евровота ще бъде направен щателен анализ на изборните резултати, като в подбора на кандидати за кметове и общински съветници ще се взима под внимание тяхната активност и обществено одобрение по време на европейските избори. Зам.-председателят на ГЕРБ също така анонсира, че кандидатът за кмет на Добрич ще бъде партиен член, но все още е рано да се говори за име, тъй като номинационните събрания не са стартирали. 

По темата с днешното интервю на кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова – Цветан Цветанов обясни, че нейните думи са извадени от контекста може би с цел да се търси някаква интрига.

 

„С Йорданка Фандъкова сме в отлични отношения и между нас съществува голямо доверие“, категоричен бе Цветанов. По думите му неговата оставка е била доказателство за високия политически и морален стандарт, който съществува в ГЕРБ. „Ние сме много по-различни от всички останали. Затова нека преди да ни оценяват – политическите ни опоненти да видят себе си. Дори в момента има няколко народни представители от БСП с повдигнати обвинения, които освен, че не напускат постовете си – вършат активна партийна работа. При ГЕРБ има стандарт и това е силата ни“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Попитана дали е различен моралът при напускането на Цветанов на Народното събрание и при запазването на зам.-председателското място в партията, столичната кметица отговори: „Моралът не може да бъде различен. Закъсняла е реакцията на Цветанов. Той има голям авторитет и затова остана. Аз бих си тръгнала от важните позиции в партията”.

Цветан Цветанов коментира, че многото желаещи да се присъединят към ГЕРБ граждани, включително и в с. Зърнево, са доказателство, че партията върши своята работа добре и печели общественото доверие, съобщиха от партийната централа.

 

По-късно зам.-председателят на ГЕРБ връчи членски карти на партията на 139 новоприети членове на ГЕРБ от с. Зърнево (област Добрич), в което живеят близо 1200 души. Събитието, на което Цветан Цветанов връчи картите, се проведе в с. Зърнево и на него присъстваха народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, Шерин Вели – заместник-областен управител на Шумен, Симеон Симеонов – общински ръководител на ГЕРБ-Тервел, Ешреф Ешреф – кмет на община Никола Козлево, Кина Драгнева – областен организационен секретар на ГЕРБ-Добрич, Красимир Николов – зам.-областен управител на Добрич и общински ръководител на ГЕРБ-Добрич, Живко Желязков – зам. областен управител на Добрич, членове на областното ръководство на ГЕРБ и общинските ръководители в област Добрич, съобщиха от партийната централа. 

„Много важно е да съхраним духа си и традициите. Важно е да помним това, което са завещали нашите деди – че ние сме една прекрасна страна с многообразие от различни етноси и когато сме заедно сме много по-силни, отколкото всеки един поотделно. Затова винаги сме били за толерантността, за диалога. Това сме доказвали през всичките тези години със стъпките в изграждането на политическа партия ГЕРБ“, каза в присъствието на близо 200 души Цветанов. 

„ГЕРБ показа с политиките си, че не дели общините на наши и ваши. Пример за това е Община Тервел, която е с кмет от БСП и с председател на Общинския съвет от ГЕРБ. Ние в момента полагаме максимални усилия с подкрепата на правителството да се реализира инвестиция в размер на близо 2,3 млн. лв.“, заяви Цветан Цветанов. 

„Община Тервел полага усилия, за да се справи с всяко предизвикателство. Но е важно и да имаш партньор, на когото можеш да разчиташ. Затова искам да отчета съществената заслуга на премиера Борисов. Като министър-председател на България вече трети мандат той не дели общините на наши и ваши, а се старае с възможностите на държавата да подпомага всяко едно населено място в страната“, посочи Цветанов. 

„Инфраструктурата в различните населени места в страна се модернизира и благодарение на европейската солидарност. Когато държавата е стабилна, ние даваме възможност на повече европейски средства да достигат до България, а те на свой ред осигуряват и европейски облик“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Той пое ангажимент в първата посетителска група в ЕП, която ще бъде организирана след европейските избори, да има представители от село Зърнево, от община Тервел и от община Никола Козлево. 

Общинският ръководител на ГЕРБ в Тервел Симеон Симеонов, който е и председател на Общинския съвет, заяви, че в община Тервел са се случили много добри неща, откакто държавата се управлява от ГЕРБ. „От днес с тези нови членове ГЕРБ в община Тервел става по-многобройна, по-силна. За пореден път ГЕРБ доказва, че е национално отговорна партия, която не дели етноси и религии. На това се дължи силата на партията“, посочи той. 

Симеонов съобщи, че освен чрез европейски средства, през последните 20 месеца правителството подпомогна Община Тервел с общо 2 000 000 лв., част от които бяха вложени в обновяването на общинския музей, градския площад и в изграждане на обреден дом в общинския център, а за друга част от средствата се провеждат обществени поръчки и предстои изпълнение на проектите. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 95427