Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / От протеста в СОФИЯ:...
От протеста в СОФИЯ: Днешните сметки са непосилни за обикновения човек! Наблюдаваме спад на цените на горивата - има резон, че сме излезли на улицата

От протеста в СОФИЯ: Днешните сметки са непосилни за обикновения човек! Наблюдаваме спад на цените на горивата - има резон, че сме излезли на улицатаВ столицата отново днес имаше протести срещу политическата система, повишението цените на горивата, по-високата цена на гражданската отговорност, високите данъци, ниското качество на живот.

Протестът се състоя на пл. „Александър I“.

„Най-големият протест, който направихме беше на 11 ноември. Сега наблюдаваме спад на цените на горивата и има резон, че сме излезли на протест, но не виждаме понижаване на цените в магазините. Дизелът е с 5 ст. надолу, а бензинът си върна цените отпреди месец. Този спад естествено не е достатъчен, защото цените на петрола достигнаха нивата си от месец март и въпреки всичко цените на горивата са високи. На какво основание?“, каза съорганизаторът на протеста - студентката Кристина Илиева.

Според Илиева първоначалният замисъл на недоволството е показал, че съществува един огромен социален проблем, а именно, че днешните сметки са непосилни за обикновения човек. Тя заяви още, че политически партии са се опитали да яхнат протеста, но засега успяват да го спасят от лапите им.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

В ДОБРИЧ отново протестираха днес >> Уведомления за още протести има и за няколко дни напред

Протестиращите в ШУМЕН блокираха ключово кръстовище (видео) 


82334