Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / От трън, та на глог....
От трън, та на глог... от наглост, към подигравка! >> Борисов предложи Десислава Танева за министър на земеделието.

От трън, та на глог... от наглост, към подигравка! >> Борисов предложи Десислава Танева за министър на земеделието.Десислава Танева е предложена от премиера Бойко Борисов за наследник на подалия оставка министър на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Проектът на решение за персонални промени в Министерския съвет на България вече е внесен в Народното събрание, потвърдиха от пресцентъра на парламента. Най-вероятно предложението ще бъде гласувано утре.

Десислава Жекова Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. Завършила е висше икономическо образование в УНСС. От 1997 г. е изпълнителен директор на „Мел инвест холдинг“ АД и дъщерни дружества.

От учредяването на ГЕРБ е областен координатор за Сливен. От 2007 до 2009 г. е председател на Общински съвет – Сливен. Избирана е за депутат в последните четири парламента. Председател на земеделската комисия в 41 НС и в настоящото 44-о НС.

Танева бе министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 година. На 21 август с.г. тя стана майка на близначките Паная и Нелина. Бащата е кметът на Котел Коста Каранашев. 

Малко по-рано днес премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че е готов със заместник на подалия оставка Румен Порожанов. 

"Вече съм готов със заместник, ще го обявя утре, тъй като трябва да го съгласувам с коалиционните партньори. Не се тревожете, все още има кандидати за министри", пошегува се премиерът, след като посочи, че все още не е информирал избраника си след въпрос дали той може да му откаже.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://dnes.dir.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Оставка и арест! Нула лева върнати от къщи за гости! Нула декларации за конфликт на интереси! Ето как през две близки дами до Порожанов минават 150 проекта! Нула контрол от Порожанов и Десислава Танева!

Бягство, в опит за спасение...! >> Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

Премиер – заложник! >> Борисов обясни защо напуска Порожанов - не изпълнил заповед на премиера да уволни чиновничка
99395