Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Отдавна ясни за всич...
Отдавна ясни за всички признания на Борисовите хора* >> ГЕРБ: Нямаме проблем с избирателната система

Отдавна ясни за всички признания на Борисовите хора* >> ГЕРБ: Нямаме проблем с избирателната система"ДНЕС": И затова лицемерно и лукаво ли осуетихте гласуването в НС, под благовидния предлог "Нямаме мнозинство"!?

На сайта на Движение "ДНЕС" отдавна и с конкретни факти прогнозирахме  резултата от "позитивните" действията на ГЕРБ спрямо референдума. Крайният резултат от постановките на ГЕРБ е: отхвърлен мажоритарен вот и ненамалена партийна субсидия. А сега дори се канят и нов референдум да организират...?!! На това му се вика - прекалена наглост и абсолютно лицемерие спрямо българските граждани!

Всъщност, освен "ДНЕС", и някои политици казаха: ГЕРБ АКО ИСКАШЕ ЧУДО ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ, ЗА ДА ПРОКАРА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ... Но очевидно целта беше друга: Флирт с избирателите преди изборите, с цел някой и друг глас, и в края на краищата закопаване в НС на референдума и волята на 3 млн. българи. Така и стана.

***

Ние нямаме проблем с избирателната система, защото имаме пряка връзка с избирателите и те ни подкрепят, каза председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов по Канал 3

"Ние не си правим меркантилни сметки коя система ни е изгодна. Няма избирателна система, която да ни представлява трудност, защото работим добре", посочи още депутатът от ГЕРБ по повод отхвърлянето на предложението на Слави Трифонов за въвеждане на мажоритарна избирателна система. По отношение на изказвавето на певеца, че депутатите със своето решение са извършители на преврат Кирилов каза: Няма да коментира крайни квалификации.

"Има логика да инициираме нов референдум, в който да поискаме детайлно становището на избирателя не само за мажоритарната, но и за повече варианти избирателни системи. Нека да бъде по-богат българския избирател", допълни народният представител.

Източник: http://m.novini.bg/

*Заглавието е променено от редакцията

 

Вижте по-долу какво казаха по темата през последната година нашите автори: