Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Отново ремонт на рем...
Отново ремонт на ремонта! >> Седем месеца след ремонта за 22 млн. лева резултатите са видими...

Отново ремонт на ремонта! >> Седем месеца след ремонта за 22 млн. лева резултатите са видими...Плочи по Граф Игнатиев при пл. Славейков са счупени и неравни. Това се случва на място, което вече беше ”ремонтирано” след като стана ясно, че трамвайното трасе не е изчислено правилно и при температурните разширения притиска и чупи настилката.

Предишният ремонт се ограничи до рязане на фуга, която уж трябваше да поеме разширението, но очевидно тя не решава нищо, а проблеми има по цялата улица.

 

Свидетели сме на поредният проблем само 7 месеца, след като Столичната община прие ремонтът на Графа и отказа да върне изпълнителя да оправи всички пропуски. "Аргументът" беше, че "плочите не са чак толкова неравни и по тях все пак може да се ходи"... Този безпрецедентен резил и демонстрация на управленска немощ продължава вече две години пред очите на всички софиянци, но реакция от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova - няма. Уж бяха наложени символични глоби, но това с нищо не промени трагичния резултат. Ентусиазмът на управляващите да връщат строителя гаранционно пък замръзна с падането на температурите навън и май се разчита, че обществото отдавна е претръпнало и няма да търси сметка. Все пак, нали можело да се ходи по улицата без да си чупиш краката...

 

Много притеснително е, че само след няколко месеца, същите фирми ще трябва да ремонтират други емблематични пространства - пл. Св. Ал. Невски, улиците Цар Иван Шишман, Оборище, 6-ти септември... Логично се поставя въпросът защо при вече видимите резултати по Граф Игнатиев и градинката до Парламента, кметът ще позволи обезобразяването и обезличнаването на още знакови места да продължи?

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Честните политици и неблагодарните българи

Управлението е хаос, с безумно раздута и некомпетентна администрация

Нужно ли е да се вдигат данъците в София

Столичани със стари коли ще плащат по-висок данък с около 10 лв.

Фандъкова: Никога не съм казвала, че няма да увеличавам данъци

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим

Мая Манолова разгроми Фандъкова и показа къде са слабостите в управлението, развитието на културата и туризма (ОБЗОР)

Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!


119805