Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Отровната целувка на...
Отровната целувка на Радев и Борисов. 3,5 млн. българи чакат

Отровната целувка на Радев и Борисов. 3,5 млн. българи чакатПозиция на "ДНЕС"

Приключиха консултациите на политическите партии при президента Румен Радев и българите за пореден път разбраха ясно, че разлика между ляво и дясно в България няма. Няма и чуваемост, няма и съобразяване с общественото мнение. Избраният с пълната подкрепа на БСП президент, прегърна топло гербаджийския карамфил Борисов и дори добродушно го потупа по рамото с думите: „поздравявам ви за модерния подход, който избрахте, при съставянето на коалиция. Радев не спря дотам с изцепките. На срещата с ГЕРБ той заяви още: „Надявам се, че ще реализирате доверието, което получихте от българските избиратели, в отговорно управление.“

Трябва да си напълно сляп, за да не видиш удобното сътрудничество между президента и бъдещия премиер за 3-ти път.(Борисов управляваше от юли 2009 до март 2013 г. и си отиде след бурни протести. Той се завърна отново на власт през ноември 2014 и сам подаде оставка ноември 2016 г.) Отдавна се говореше за топла връзка ГЕРБ-БСП, но сега тя съвсем ясно лъсна. Нещо повече президентът успя само в едно изказване да си сложи главата на дръвника и ако преди няколко месеца той се ползваше с високо обществено доверие, то сега феновете му рязко спаднаха. Консултациите между президента и лидера на ГЕРБ повдигнаха няколко ясни въпроса.

ПЪРВО. За какво доверие и пример за добра коалиция към ГЕРБ говори Радев, когато партията на Борисов събра едва 1 млн. гласове? А какво се случва с мнението и желанието на останалите 5 млн.? Забравя ли президентът, че само преди няколко месеца над 3,5 млн. българи гласуваха на референдума, организиран от Слави Трифонов и ИК и поискаха промяна. Дори за дете от забавачката е ясно, че 3,5 млн. са повече от 1 млн. И тъй като те не могат, образно казано, да получат мандат като първа сила, то политиците и въобще всички трябва да се съобразят с тях - хората: И ТО БЕЗУСЛОВНО! 

ВТОРО. Що за подигравка е това да кажеш, че ГЕРБ и патриотите са подходили модерно при съставянето на правителство. Ако под "модерен подход" се има предвид лъжи, договорки и раздаване на постове, то нещата са ясни. Само да припомним два факта. Преди изборите Сидеров, Симеонов и Каракачанов заявиха твърдо, че никога по никакъв повод няма да се коалират, ако минималната пенсия не стане 300 лв. И не се коригира уседналостта. Това обаче се оказа опашата, дълга и позорна лъжа. Борисов пък тръбеше наляво и надясно, че само да влязат в парламента, първата работа на ГЕРБ ще е да гласуват решенията от референдума, да ги приемат и да се саморазпуснат. Още една лъжа. "Модерен подход", нали?

Гербаджийският лидер от своя страна удобно показва прикрито смирение, примесено с решителност, че "трябва да изкараме 4-годишен мандат". Борисов забравя своите предизборни обещания и сам подаде оставка през ноември за пореден път, тъй като хората ясно показаха, че не го харесват и не го искат в управлението. Защо сега на българския народ му се причинява същото, защо бяха въобще нужни последните избори, след като пак се връщат физиономиите на усмихнатите министри от последните години, а и от предната коалиция липсва само т.нар. Реформаторски блок? ЗАЩО?

Въпросът вече не е как и защо, а кога ще спрем тази порочна, мръсна практика и ще покажем, че ИМА ТАКЪВ НАРОД!

 

Вижте и други материали по темата:

Падението на една надежда за промяна! За кого работи Президентът...? За България, или за Борисов...?!? >> Радев към Борисов: Поздравявам ви за модерния подход, който избрахте, при съставянето на коалиция

"ИМА ТАКЪВ НАРОД" Слави събира България на 16 юни

За тези, които редят позорния кабинет гласуваха 1,3 млн., а "ЗА" референдума - 3,5 млн.?!? >> 12 сигурни за министри, поне три жени (обзор)

Депутати, гответе се! Часовникът тиктака!

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! - Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм!

Герберите цъфтят, Бойко лъже, та чак пушек се вдига до небето - Коментар на Правда Великова

Предателството и лъжите на Борисов - Позиция на „ДНЕС“

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! - (част I)

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II)

„Видими“ резултати или защо Бойко Борисов е без уши и не чува, без очи и не вижда и без нос и не усеща. - Позиция на "ДНЕС"