Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Отровното трио орган...
Отровното трио организира ЩИТ за честни избори

Отровното трио организира ЩИТ за честни избориОтровното трио и гражданите дават старт на платформата www.mutrivun.com, която ще даде възможност да се следи почтеността на изборния процес, съобщиха от триото 

"Всички трябва да бъдем пазители на изборните резултати, за да спрем измамите, манипулациите при броенето на бюлетините и опитите за купуване на гласове. Мутрите са във властта и точно те ще правят изборите. Достатъчни са 15 000 човека, разпределени в секциите в България, за да държим мутрите далеч от свещеното ни право на глас. Те са готови на всичко и ние трябва да изградим ЩИТ за честни избори", казват проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов.

Наблюдателите, които ще пазят резултата, трябва да следят изборния процес, преброяването на бюлетините, коректното вписване на резултатите в протоколите и след това да получат заверено копие от протокола на изборната секция. Всеки ще снима копието и ще го качи в специалното ни мобилно приложение „Дръж мутрите вън“.

"Това е нашият преброителен щаб, за да обработим резултатите и да ги публикуваме в реално време. В рамките на мрежа за партньорство с други извънпарламентарни сили ще разменяме и сравняваме резултатите. Вече има добра воля за това. Запишете се тук: www.mutrivan.com", призовават от триото.

За целта ще се поддържа екип от юристи, които да консултират и помагат при изпращане на сигнали за нарушения. 

"Честността зависи от всеки един от нас! Всички ние пазим мутрите ВЪН и упражняваме граждански контрол. Тази битка е важна за всички, защото избраниците ще гласуват правилата, по които живеем, ще определят бюджета, съставен с нашите пари, ще избират правителство и ще контролират изпълнителната власт", посочват от триото и допълват: "Правото ни на свободен вот е залегнало в конституцията. Стигнахме до там сами да пазим правата си и ще го направим заедно".

 

 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Отровното трио": Време е да ги свалим от хеликоптера завинаги. Мутри вън!

Манолова: Борисов в паника брои последните си дни като премиер

Алфа рисърч: Шест партии влизат в парламента, изборите може да са през април

Радев започва консултации за провеждането на честни и безопасни избори

ДБ иска от ЦИК прозрачност и одит на машините за изборите

Проф.Минеков: Трябва да се преборим с корупцията, корупцията трябва да бъде забранена, а не поощрявана, както се случва досега

Мая Манолова и Отровното трио подписаха споразумение за общо явяване на изборите

 

 

 


143170