Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Oтслабената българска държава, в която няма грам съпротивителни сили нито срещу настъпващата циганизация, нито срещу вилнеещата турцизация

Oтслабената българска държава, в която няма грам съпротивителни сили нито срещу настъпващата циганизация, нито срещу вилнеещата турцизацияАхмед от ДПС направи бележка на присъстващия в парламентарната зала министър на образованието, че МОН финансирал издаването на учебници по френски и английски, но не и на “майчин език”.

Съдейки по името на депутата от ДПС, вероятно намекът към министъра е – а кога ще направите и безплатни учебници на турски език. И се много внимаваме българският министър какво ще отговори на тази реплика. Защото турската спецслужба по вероизповеданията ДИАНЕТ хвърля по няколко милиарда на своите политически представители, включително и в българския парламент. Включително и за учебници, включително и за Корана и друга богословска литература и свързаните с турцизацията на цели региони дейности.

Отделно чета в бюджета на Горанов как десетки милиони от данъците на българите отиват за религиозни дейности, вкл. И на турчеещите се български граждани. В тази връзка от известно време се питам дали турското присъствие в българския политически живот не е основната причина за отслабването на българската държава.

Опасно отслабената българска държава, в която няма грам съпротивителни сили нито срещу настъпващата циганизация, нито срещу вилнеещата турцизация.

Автор: Нора Стоичкова

 

Източник: https://svobodnoslovo.eu/

 


118233