Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Панчарево и Кокаляне...
Панчарево и Кокаляне се оплакаха на Мая Манолова: Нищо не се прави за решаване на проблемите ни!

Панчарево и Кокаляне се оплакаха на Мая Манолова: Нищо не се прави за решаване на проблемите ни!Информационен сайт „ДНЕС

 

Днес, кандидатът за кмет на София Мая Манолова се срещна с представители на гражданската организация „Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне“. Жителите на двете селища са изложили проблемите си и са потвърдили, че до този момент не са получили  никакво съдействие от Йорданка Фандъкова.

„Хората се оплакват от липса на канализация, разбити улици, непочистено езеро, по думите им, от 35 г. и състоянието на градския транспорт, с който пътуват по час и половина до София.

Най-големият проблем за жителите на Кокаляне е подробният устройствен план на селото, който е зададен през 2014 г., но се задвижва едва през м. януари т.г. по време на обществено обсъждане за бюджета на столицата.

Според хората ще предстоят много нови проблеми и неуредици, тъй като новият ПУП трябва да се синхронизира с кадастрална карта от 2010 г. В момента има разминавания между кадастъра и регулацията, а това води до несъответствие на документите за собственост на имотите в селото и кадастралната карта.

Хората са категорични, че реално докато не се оправи казусът с подробния устройствен план, няма да бъде изградена канализация, а докато това не се случи, улиците също няма да се ремонтират, а отпадните води ще продължат да се изливат в езерото.

Груповата отговорност се превръща в групова безотговорност - думите на хората.

Във връзка с езерото на с. Панчарево те са се обръщали към Столична община – провели са две срещи с Йорданка Фандъкова, към областната управа, която назначава ведомствена комисия и отпуска 65 000 лв. за проект за частичното му почистване, към премиера Бойко Борисов и към Европейската комисия.

До момента резултат по проблемите на жителите от селата Панчарево и Кокаляне развитие няма. Бездействието на институциите е очевидно, ще проуча много внимателно ситуацията, за мен беше важно да си сверя часовника и да се запозная на място с проблемите на хората от този район. Няма да давам празни обещания преди да проуча много внимателно всички факти. Със сигурност обаче, това, което зависи от Столичната община, ще бъде направено“, това коментира Мая Манолова.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Фандъкова ще обрече столичани на мръсна, прашна и непочистена София

Мая Манолова започна с горещите въпроси към Фандъкова

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Гражданите могат и трябва да управляват чрез обществени съвети

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

Хората зад Мая Манолова – достойни, силни и готови за победа


112382