Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Парадокси безкрай: И...
Парадокси безкрай: И онкоболницата открива Ковид-отделение, медиците излязоха на протест

Парадокси безкрай: И онкоболницата открива Ковид-отделение, медиците излязоха на протестОнкоболницата в София ще открие Ковид-отделение. Това е и причината лекарите да излязат на протест тази сутрин. Те обясниха, че ковид-отделението е на 4-я етаж, което означава, че всички ще ползват един и същи асансьор и коридор.


Медиците са шокирани от решението. Обясняват, че да се лекуват всички в една болница е предпоставка онкоболните да са поставени под риск.   

 

Д-р Стефан Константинов, шеф на Онкологията каза:   

Цял коридор сме изолирали. Лекарите влизат само от едно място, обличат се, събличат се и могат да си вземат душ. Това са разпоредби на МЗ, но онкоболните са рискова група, те също се разболяват. И ние трябва да им осигурим лечение. Шокиращо е едни хора да се напишат, че са доброволци и след това да видиш пост-тук става нещо страшно. Ние трябва да говорим и да намерим истината. Направихме медицински съвет. Ние трябва да дадем своя дан към своите пациенти, заразени с Ковид. Бях учуден едни и същи хора да ми дават доброволци и след това виждам пост във фейсбук. Има друга причина за недоволството и аз съм дошъл тук, за да разбера какво стои зад това.

 

Лекарите, обаче продължават да са на съвсем друго мнение: 

Недопустимо е това нещо да се разкрива ковид-звеното. Няма държава в света ,в която държавната онкологична болница да е с ковид-звено. Това е просто недопустимо. Няма как във времето да не настъпи едно заразяване. Диалог с директора няма.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 


140530