Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Парламентарни мишоци...
Парламентарни мишоци, стига с този цирк! Помните ли Слави Трифонов?

Парламентарни мишоци, стига с този цирк! Помните ли Слави Трифонов?Коментар на Миролюб Борисов 

Последна редакция 02.09, 13:00 ч.

 

Открит бе т.нар. нов политически сезон на парламента. В петък на 1 септември. Милите ни депутати поработиха 1-2 часа, дръпнаха по една помпозна и ялова реч... и после отново излязоха във ваканция - заслужена. До 7-ми. Чудех се защо се събират в петък, ненормално ми се видя, но замисъл е очевидно ясен - ако бяха обявили, че официално ще почиват толкова дълго, нищо чудно дълбоко заспалият ни български народ да се възмути, да се събуди, да стане от затопленото си изтърбушено кресло, да остави ракията... и да се разсърди. Опааа!

Слушах изказванията на лидерите на партиите от трибуната и ме обхвана яд, дълбок и всепоглъщащ яд. Разбрах окончателно, че тази наша държава няма да се оправи с подобни долни, мръсни и жалки мижитурки. Та макар и депутати. От "оправни" управници България се е превърнала в дълбока дупка, която трудно ще може да я запълним... Навсякъде и във всичко. ГЕРБ заложиха на европредседателството, БСП – на образованието, Патриотите – на великата си ограда по границата, ДПС се оправдаха за Цанков камък, Воля рече – ние ще сме там, където има повечко пари.

Никой, нито един народен избраник не обели и дума за референдума! Референдум, на който гласуваха 3,5 млн. българи. Референдум, който бе подкрепен от 2,5 млн. Те забравиха! Забравиха народа си. Край! Това беше всичко, приятели. През пролетта си измиха ръцете с някакъв куц, олигофренски и демагогски  законопроект на ГЕРБ (при положение, че имаше такъв внесен от омбудсмана, който отговаряше 100% на народната воля) и ни хвърлиха в калта. Замазаха ни очите.

Сега си имат други приоритети - кой как да се ояде още и как още повече да приспи българския народ. Тези дни председателят на парламента и виден герберист Димитър Главчев заяви, че на хората им е "писнало да правят революции и искат да си живеят спокойно". Спокойно с измами, корупция, убийства, грабежи, изнасилвания. Само с по 150 лева социална пенсия? Така "искат" да живеят хората. И да са спокойни. Весели и щастливи.

А усещат ли от ГЕРБ тихо напрежение..., революция? Усещат и още как. Слави Трифонов изпрати няколко писма до управниците, в които ги призова да направят каквото е нужно, т.е да приемат народната воля и да се саморазпуснат.

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! – Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Слави Трифонов с обръщение към членовете на Конституционния съд

И всичко по закон. Ако ли не... на зла круша - зъл прът. Помните ли го това, господа депутати? Помните ли? А помните ли Слави Трифонов... Защото народът помни. А Слави държи на думата си. Излезе пред парламента точно на втората седмица от началото.

Аз. Нали. Ви. Казах. Имате 2 седмици! Вие, политици и ти, аптекарю...

Стотици застанаха зад Слави пред парламента

Слави пред парламента: Трябва подкрепа, за да променим системата

Вижте най-култовите бисери на Слави Трифонов пред парламента (ВИДЕО)

И сега ще удържи на казаното и ще ви потърси сметка. Тогава той беше сам, сега няма да е така.

Народът помни как ГЕРБ обещаваха да направят всичко, абсолютно  всичко, за да се приеме референдума. А Цветанов даже се дра и тържествено обещание в шоуто дава...!

Народът помни как премиерът на всички слънца - Борисов трети, преди изборите обяви, че референдума не само трябва да бъде приет..., но и Събранието да се саморазпусне и да се проведат нови предсрочни избори по новите правила. Ужас! Колко ли той съжалява и се проклина днес за тези изречени и запечатани негови думи!

Народът помни как БСП подкрепи макар и за малко трите въпроса.

Народът помни как президентът беше избран благодарение на референдума и Слави, а после се направи на ощипана мома.

Народът помни шизофреничните изказвания и шикалкавения на ДПС за нашите искания.

Народът помни как дори "Воля" застана зад националното допитване и после се отметна като фурнаджийска лопата.

НАРОДЪТ помни!

СЛАВИ помни!

Неуважаеми депутати,

На 1 септември вие бутнахте вече няколко блокчета от доминото и то тръгна необратимо. Няма връщане назад. Това беше. Вашата същност на лицемерна, продажна и безчувствена политическа класа изтрещя и подписахте присъдата си.

Ние, хората, народът, вашите избиратели, обаче, сме тук, идваме, и няма да се откажем!

А вие, вие бъдете живи, здрави, радвайте се и се къпете в народната любов...!

Хубавото тепърва предстои...

 

Вижте и коментарите на "ДНЕС" по темата: 


34889