Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Партиен разврат* >> ...
Партиен разврат* >> Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?

Партиен разврат* >> Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?ГЕРБ отново има коалиционен партньор, отново този коалиционен партньор е със сложни взаимоотношения помежду си, с непослушни и послушни играчи, както бяха Радан Кънев, Меглена Кунева, например.

Така политологът Димитър Ганев описа последните напрежения в управляващия съюз и противоречията както сред Патриотите, така и между тях и ГЕРБ.

Според Ганев това са недвусмислените паралели между Сегашното правителство на Бойко Борисов и предишното. Анализаторът обаче смята, че сравняването на отношенията между партньорите в "Борисов 3" и в "Борисов 2" би било погрешно.

"На първо място Обединените патриоти са коалиция от три партии, които са родени от антисистемния характер на своите платформи. В момента, в който антисистемността влезе във властта – това е най-прекият път до политическия фалит", каза Ганев

Затова според него тримата лидери на Патриотите са започнали да търсят някакво лице, което да ги пази от това да изглеждат послушни партньори на Борисов.

"По този начин, с различни инициативи – дали ще намаляваме шума, дали ще обявяваме Крим за руски, Обединените патриоти търсят лице, търсят някаква идентичност. Представете си "Обединени патриоти" как щяха да изглеждат, ако го нямаше Валери Симеонов", каза Ганев.

Според него дори и да се стигне до изваждане на депутатите на Патриотите от властта, това няма да доведе до предсрочни избори. Политологът смята, че Каракачанов, Симеонов и Сидеров си дават много добре сметка, че държат ключа към управлението и че задават част от политическия дневен ред. Освен това двама от тримата са вицепремиери, единият е и министър. Не на последно място е и фактът, че през последните месеци няма сериозни размествания в политическите нагласи на българите.

"Да приемем хипотезата, в която Обединените патриоти напускат властта, то при нови избори какво ще се промени, с кого ще управляват? Трябва да имаме предвид, че г-н Марешки може да получи покана при евентуално разместване в "Обединени патриоти" да стане част от управляващото мнозинство. В този смисъл дали НФСБ, дали "Атака" или ВМРО изтегли част от депутатите си, това не означава непременно предсрочни парламентарни избори", категоричен е Ганев.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.dnes.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Реформатори и Патриоти - патериците на Борисов

Каракачанов, остави козунаците и си върши работата

Преди ЧЕЗ и Гинка... и ограда ни направихте – калпава, скъпа и за милиони...!

За политиците с любов

Кого заблуждавате с този вот?

Март – месец на лъжата, април – на теслата. А докога?

Патриотични игри

Тихо, Валери е в тоалетната...!

Размисли на един омерзен български непатриот

Неразположение… върви по коридорите на властта?

Надсмя ли ни се властта с Виктор Николаев и Валери Симеонов?

Да си националист вече е обидно

На четвъртия ден от протеста Слави: 2,5 млн. са много повече от срамната коалиция, която в управлява

Коалиция „за един ден“...?!?

В Румъния понижават цените, а у нас властта Борисова ни убива с тока, водата, парното...!

Борисов "оцеля". Задругата ГЕРБ-БСП продължава играта. Докога? (ОБНОВЕН)

Бойко гледа мач! Другото не го интересува.

Да свалим техните маски!

Бойко дали пак не е тръгнал да си ходи (2 част)