Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Паси: Визитата на Бо...
Паси: Визитата на Борисов в САЩ е в отговор на покупката на F-16

Паси: Визитата на Борисов в САЩ е в отговор на покупката на F-16Информационен сайт "ДНЕС":

Сделката си е сделка, армията си е армия..., сигурност за България е необходима... Но само това ли е достойнството, с което премиерът на България можа да впечатли и заслужи вниманието на Щатите...? Жалко... Милиарди левове ли е цената, за да се срещне и снима Борисов с Доналд Тръмп и Мелания...? Но, както се казва - толкова си можем... Министър-председателят - най-вече!


Визитата на Борисов в САЩ идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, каза по Би Ти Ви президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси. Той допълни, че подобна визита е знак за благодарност за свършеното.

Според Паси, чрез темата за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата сътрудничество в сферата на космонавтиката, авиокосмическата област както и възможност за участие в проекти на NASA. Друг казус, който може да се разисква е засилването на взаимоотношенията в областта на отбраната, а с оглед стартирането на 5G мрежата в Китай, страната ни трябва да търси сътрудничество със Съединените щати в посока изграждане на 5G мрежа, каза още той.

При достатъчно въображение, може да се поиска САЩ да купят остров и АЕЦ Белене, което може да доведе до мащабни изследвания в областта на ядрената сфера, водеща до постижения с Нобелови награди.

Соломон Паси заяви, че новата посланичка на САЩ Херо Мустафа е напълно подготвена за позицията си, както и че не е нещо нетипично свободното отношение на премиера Борисов към нея, тъй като и американците имат лидер, който е с нестандартно отношение.

 

Източник:  www.24chasa.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Разбиването F 16

Ф-16 ли? Я да дойдат танковете...

Натиск или натягане е за F-16... или и двете! (ОБНОВЕН)

Ф-16 извади над земята коалицията ДПС-ГЕРБ. Следва... приземяване

Кабинетът даде зелена светлина да започнат преговори със САЩ за F-16. Президентът: Това е троен удар срещу България (ОБНОВЕНО)

Доверието в ГЕРБ пада и заради F-16

Самолетът, който бута правителството (ОБНОВЕН)

 
117038