Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Паси защити Малинов ...
Паси защити Малинов за шпионажа: Имам много по-високо мнение за руското разузнаване

Паси защити Малинов за шпионажа: Имам много по-високо мнение за руското разузнаванеИмам много по-високо мнение за руското разузнаване. 

Имам много по-високо мнение за руското разузнаване. Историята с Малинов е като вица за Гарабед – звънят на вратата и питат дали Гарабед е там, казват им, че не е. Звънят пак – същото. Звънят трети път – а, Гарабед Шпионина ли, на горния етаж е. Така бившият външен министър Соломон Паси коментира пред bTV шпионския скандал с бившия издател на в. "Дума" Николай Малинов.

Паси обяви, че ако бил човек на отмъщението, щял да злорадства, защото като външен министър спрял достъп на Русия до военни източници в България. Става въпрос за шифровъчни машини. "Изпитвам известно съчувствие към такива неправителствени кръгове, които ги обвиняват", каза Паси по адрес на "Русофили".

Има такива хора и те са в парламента, те са платени от Москва – така Паси отговори на въпрос възможен ли е сценарий чрез медийно влияние да се промени политиката на България. С думите си Паси визираше сделката за F-16. Той призова да се направи сметка на кампаниите на хората в парламента и ще се видели несъответствията, показващи руски връзки.

Руската пропаганда е много по-мащабна и агресивна, отколкото досега – и по-успешна, това е най-голямата заплаха за Запада. "Руската пропаганда атакува умовете и сърцата на младите хора", каза Паси и обяви за нормално държави като Русия да се интересуват кой е президент на определени държави.

За финал Паси сподели, че ресорът за иновациите и младежта е достоен за Мария Габриел. Даде и пример защо - защото отговаря за "Еразъм +", а по тази програма са родени вече 1 млн. бебета - първите истински европейци.

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

 

 


112229