Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПатрЕотични калинки....
ПатрЕотични калинки... и разни други паразити налазиха властта

ПатрЕотични калинки... и разни други паразити налазиха власттаКоментар на Десислава Любенова 

Скандали, заради назначенията на Обединените патриоти разтресоха публичното пространство през последната седмица.

Откакто съставът на кабинета „Борисов 3“ стана известен, обществото не спира да се чуди на изумителното постижение на настоящия министър на икономиката Емил Караниколов, който се е сдобил с магистърска степен по право едва на 21-годишна възраст (т.е. излиза, че е започнал да учи право на 16 години). Дребен детайл е, че баща му проф. Любен Караниколов е първият декан на Юридическия факултет в УНСС, откъдето е министерската диплома. ПатрЕотската калинка Караниколов няма нито ден стаж в реалната икономика, но пък сега младокът има шанс да покаже възможности по отношение на икономическото развитие. Трудовият му път е преминал само през чиновнически местенца, след което рязко се е издига до шеф на Агенцията за приватизация. Впрочем, откакто пое управлението в Министерството на икономиката, побърза да сподели, че вече нямаме нужда от приватизация, защото всичко държавно е продадено, а малкото останало държавата няма да си го даде и ще си го управлява, както иска и както (доколкото) може.

Другият патриотски кадър сред министрите е Нено Димов, на когото бе поверено управлението на околната среда и водите. Димов е привърженик на „приятното застрояване“ на Черноморието (не е ясна разликата между приятно и неприятно застрояване, но… както и да е) и отрича глобалното затопляне. /ЛИНК/ Нареди и да се проверят Зелените /ЛИНК/ За застрояването  може и да е прав, но някак не е политически (и най-вече европейски) коректно да го споделя от висотата на настоящия си пост.

Министър Нено  Димов е известен и с острите си обидни и мръсни думи спрямо Борисов. Сега в прав текст може да го запитаме - кога е честен и искрен? Дали когато наричаше управлението на Борисов мутренско и го пращаше за жълта книжка или когато чинно склони главица и стана министър в кабинета на същият този Бойко Борисов...??? Всъщност тук няма място за никакво чудене, тъй като всичко в нашата страна не от скоро е дълбоко сбъркано, порочно и отдавна, отдавна опошлено и опорочено... И още нещо мисля важно - министър Димов е креатура на вожда Волен, да, този Волен Сидеров, който организираше митинги, манифестации, громеше, крякаше по улиците, нахълтваше, биеше се... и псуваше най-грозно Борисов и ГЕРБ... Съдиха го осъдиха се. После си простиха... В името на властта! Днес, той Волен е най-верният му слуга, най-верният му палаш... Е, какво има и какво може да кажем повече. Нищо. Нищо, освен срам, срам за нас, за децата ни, за България. Срам и пред Европа, която с отвращение, но благослови този прокиснал брак. И не на последно място - срам за патриотичната и родолюбива мисъл и идея. Тя изгоря. Умря. Защото истината лъсна, лъсна грозната истина, че всичко, абсолютно всичко е било отдавна планирано, законспирирано и режисирано от Борисов и неговия отдавна... верен  Сидеров. Всичко е сценарий, план. А ние, за жалост сме като мълчалива, примерна и възпитана публика, която обаче волно или неволно благославя този долнопробен, грозен, фалшив цирк? А докога и дали  ще го търпим е въпрос, на който всеки от нас трябва сам и насаме със себе си да си отговори.

Във втория ешелон на властта също бяха настанени прелюбопитни персони, които преди това или са били уволнявани от същите постове заради несправяне с работата, злоупотреби и търговия с влияние, или са доказали, че не са в състояние да управляват, поради липса на качества и опит. Явно основното им качество, заради което са били оценени, е способността им да са послушни.

След като само няколко часа след назначаването му Стоил Апостолов беше уволнен от зам.-министерския пост в Министерството на здравеопазването (заради скандал със злоупотреби в управляваната от него болница), постът в здравното министерство пое рускинята Светлана Йорданова. Срещу нея има сигнали за конфликт на интереси още от кабинета „Борисов 2“, когато Петър Москов я назначава за секретар на Националния съвет по наркотични вещества.

Снимки на новия зам.-министър в МРРБ Павел Тенев с нацистки поздрав заляха интернет и предизвикаха буря от гражданско недоволство. Изненадващо (защото това не е присъщо за българската политическа традиция), Тенев взе, че си подаде оставката, а премиерът му я прие.

Image result for Minister

Ден по-късно, по същата „фашистка“ причина от властта си тръгна и Иво Антонов, шеф на дирекция на Министерството на отбраната. Каракачанов нададе вой като ранен слон и склони Борисов да не го уволняват..., засега. 

Иво Антонов, ПФ

Важно е да се отбележи, че вместо да порицае протежето си Тенев или дори да го оттегли от властта, Валери Симеонов го защити с думите "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там (в лагера "Бухенвалд")..." – достатъчно скандално, за да бъде поискана оставката на самия Симеонов.

Но поне към днешна дата оставка не се задава – явно търпимостта Борисова е на високо ниво. Любопитно е обществената търпимост колко силна е за случаи като този.

Междувременно, браншови организации се обявиха против зам.-министъра на транспорта Ангел Попов и отказват да работят с него. Попов към момента е в конфликт на интереси, тъй като е собственик на две транспортни фирми и управлява трета (спедиторска компания), но все още не е предприел действия за излизане от тях, според данните в Търговския регистър. Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП) алармира, че от фирма, собственост на Попов, е имало много оплаквания от ощетени клиенти. Сега същият този човек, с глуповато-благо изражение, ще управлява не какво да е, а именно транспорта. Хвала!

В Министерството на енергетиката за зам.-министър бе назначен Красимир Първанов, който е бивш изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК). От Асоциацията на работодателите възразиха срещу неговото назначение с аргумента, че е "човек с лоша репутация и коментирани зависимости в енергийните среди". Първанов беше уволнен от поста в НЕК през 2011 г., тъй като, въпреки забраната на тогавашния си пряк началник (министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков), подписа допълнение към споразумението с „Атомстройекспорт“ за изграждане на АЕЦ „Белене“, а това доведе до голямо плащане по проекта и милиарди левове загуби за държавния бюджет. Освен това, стана известно, че Първанов е бил в конфликт на интереси – под негово управление НЕК е подписала договори за изграждане на ВЕИ-централи, докато 22-годишният му син е реализирал проекти за соларни паркове чрез фирмата си „Пи Енд Пи солар“.

Също от патриотската квота е новият зам.-министър на културата Румен Димитров – бивш шеф на кюстендилския театър. Димитров беше зам.-министър на културата в кабинета на Симеон Сакскобургготски, но беше свален скоропостижно от поста по настояване на тогавашния културен министър Божидар Абрашев.

Ситуацията и в Министерството на правосъдието не е много розова, след като за зам.-министър там бе назначен Евгени Стоянов – прокурор по „делото на века“ за източването и рухването на Корпоративна търговска банка (КТБ). Фактът, че делото е в „пета глуха“ говори достатъчно за компетенциите на Стоянов. Като добавим към това и компетенциите на „грешката“ Цецка Цачева, която още преди две години приключи съдебната реформа, повече от ясно е, че няма на какво положително да се надяваме от страна на този министерски екип.

Вторият в листата на Обединените патриоти в 13 МИР – Пазарджик Стефан Балабанов е назначен за зам.-министър на вътрешните работи. Балабанов е бил зам.-кмет на Пещера, а преди това - началник сектор „Криминална полиция“ в ОДМВР-Пазарджик и началник на РПУ-Пещера. Как този скромен провинциален опит ще му помогне да оправи бакиите в МВР, остава загадка. А отговорът на загадката вероятно се крие в амбицията на Цветан Цветанов еднолично да управлява силовото министерство.

В допълнение към патрЕотските заслуги за „експертността“ на настоящия кабинет, няма как да не споменем и поредната герберска калинка в лицето на Георг Георгиев – зам.-министър на външните работи. Георгиев е виден герберски комсомолец, завършил наскоро политология, без никаква професионална биография (извън партийната), респективно – с нулев дипломатически опит (също като външния министър Захариева!). Георгиев е бил асистент на евродепутатите Андрей Ковачев и Моника Панайотова, след което, на крехката 23-годишна възраст, става депутат в 43-ото Народно събрание, където трупа челен опит в комисиите по външна политика и по контрол на еврофондовете.

И това е само част ,частица от безобразните, безумните НАЗНАЧЕНИЯ, които вървят в момента и на централно и на местно ниво! НАЗНАЧЕНИЯ на хора без ценз, без опит, без експертиза. НАЗНАЧЕНИЯ само и единствено в името на властта и нейните блага. НАЗНАЧЕНИЯ, които нямат нищо общо с интересите на хората, с интересите на Държавата, макар всички да претендират за това... НАЗНАЧЕНИЯ, предложени от неясно кой, но реализирани от Бойко Борисов...?!

Драги читатели, четете и сигурно се питате: А защо е така, защо се допуска това, нямаме ли кадърни и компетентни хора, та само образци на некомпетентност се назначават...?!? Други от вас пък сигурно си казват: Е, какво пък толкова, то така е от край време, така ще  бъде и занапред..., а и млади са, да им дадем време... И се примиряват. Да, може би е така..., но времето безвъзвратно тече, а Родината от експерименти, недомислици и гладни хуни, все надолу, надолу се влече... И така вече четвърт век!

Май актуалният въпрос днес е, докога ще сме в тази застойна тъмнина, защото с Борисов вече толкова години сме си  все назад, на опашката и без никакъв обрат! А дори и тези назначения са си баш в неговия дневен ред!

Е, докога така...? Кой ще ни поведе... и блатото ще измете?!

 

Вижте и други материали:

Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм!;

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

ПЪРВО ПРИ НАС:
18.06.2017 Слави Трифонов & Ку-Ку бенд трети концерт

Билетите и за втория концерт на Слави свършиха за 10 минути

Билетите за концерт-спектакъла "Има такъв народ" свършиха за 26 минути. От Шоуто обмислят втори

 

 


27752