Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Пази се, народе! Пол...
Пази се, народе! Политическият картел опитва да граби пак! Този път е ред на БСП

Пази се, народе! Политическият картел опитва да граби пак! Този път е ред на БСППозиция на Благойка Ефтимова - гр. Стамболийски, пенсионер – учител, бивш член на БСП

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)

 

В началото на новия политически сезон БСП поиска предсрочни парламентарни избори. Социалистите заявиха, че само 20 от общо 79 народни представители в парламентарната група на "БСП за България" ще работят в парламента, а другите ще са в страната, при хората, на които ще протегнат ръка за нов модел на управление?!?

Странно! Каква ръка, на кого ще я протягат социалистите и за какво!? Изглежда те както побратимите си от ГЕРБ забравиха, че през недалечната 2016 г. имаше Референдум, на който близо 3 млн. българи поискаха пълна смяна на системата. З млн. българи поискаха промяна! Ето това искат хората, това иска България! А не вашите соарета с лицемерни въпроси и обиколки из страната. Всичко това, цялата тази енергия и устрем, вие вулгарно погазихте и не приехте. А сега ще хуквате да питате народа! Е, ето на това му се вика ГЬОНСУРАТЛЪК И ТО ДЕБЕЛАШКИ, ЧЕРВЕН ГЬОНСУРАТЛЪК!

Пази се, народе! Така наречената „опозиция“ идва да те спаси. След ГЕРБ, пак те..., след БСП пак ГЕРБ... и всички вие все така толкова години, а както личи и занапред ще искате да се договаряте и да си менкате властта - вие всичките политически отрепки, оядени във властта и от всички цветове на дъгата.

Ще тръгне здраво стискащата статуквото столетница да обязди отново националната енергия и да осигури нов управленски мандат за Бойко Борисов или в най-лошия случай за себе си...

Честит ни нов политически сезон! Политическият картел представи във вторник поредната си постановка.

Но с лоши режисьори..

Корнелия ако искаше да бута правителството трябваше да си остане в Парламента. Да напира отвътре. Да приема закони, да вдига врява от Трибуната и да задава неудобни въпроси, да изиска отчети.

Да беше викнала недоволните и онеправдани граждани на жълтите павета. Това обаче ще издразни Бойко.

По-здравословно за властта е Нинова да засили депутатите си по родните им места, там да си пият ракийката със салатката, а онези 50 000 дето могат да искат „Оставка“ да се завлекат на Бузлуджа.

Но защо всъщност БСП иска да напусне Парламента, където се провали в ролята си на "враг" на Коалицията, тъй като лъсна истината, че всичко е договорка?

И защо е аджеба това драпане към предсрочни избори?

✓Защото БСП са гузни.

✓Защото БСП е вкочанена от страх и бяга преди вятъра на Слави Трифонов, който ще помете и издуха „сини“, „червени“ и „кафяви“ накуп. Всички, дори и проправителствените социологически проучвания показват, че българите търсят и намират в лицето на Слави лидера, който може да стартира промяната и да оттласне България от политическото блато и материалната нищета.

✓Защото продължава конформистката политика на Корнелия Нинова да крепи Бойко Борисов, а това вече е видно и за червения елит и то поглъща и   изяжда цялата БСП.

✓Защото такава е уговорката между БСП и ГЕРБ. „Дружбата“ между тях започна да се изчерпва и е време временно да си разменят местата.

✓Защото Корнелия ще отърве Бойко Борисов от Патриотите. Да си припомним, че преди две години БСП спаси ГЕРБ от Реформаторите.

✓Защото договорката е след предсрочните избори да се направи прословутата широка ляво-дясна коалиция – германски модел. Това е лелеяната мечта на Корни и вожда от години.

✓Защото това е паническото бягство на Нинова, която усеща че заради колаборационизма си с Борисов губи почва на политическата сцена. И всеки момент ще загуби и битката с опозиционерите в собствената си партия.

✓Защото е крайно време БСП да започне да го играе опозиция, след като години наред прикриваше далаверките на ГЕРБ. И разбира се си пощипваше и за себе си от всяка сделка по малко.

✓Защото кака Кури мечтае за премиерския пост и все още се надява, че ще може да изкара БСП като първа политическа сила (но надеждата умира последна, нали).

✓Защото на червените изобщо не им се работи и те добре осъзнават, че остават едва няколко месеца, за да завършат мръсните си далаверки, преди да изхвърчат от властта завинаги, макар и като опозиция.

За БСП и ГЕРБ всичко е ясно. Ясно е и за всички останали. Повече вие не можете да удържате народното недоволство. Пропуквате се и се гърчите под натиска на собствените си грешки и гафове. Държавата е в разпад. Въпрос на време е гнева на милиони да помете вас - безкрупулните, некадърни и крадливи управници и крепителите ви.

Лявата госпожа Корнелия ще поеме към села и паланки. За да види какво е свършила нейната партия последните 30 години, през които е все сред управляващите. По третокласните пътища на България една достолепна приватизаторка-милионерка ще търси оцелели хора след пагубното 10 годишно „съдружие“ на БСП с ГЕРБ.

Ами не ви искаме! Не искаме виновните за скапания ни живот да дойдат отново  с фалшивите си приказки и обещания. Да донесат на електората водичка и да му покажат къде да пасе тревичка.

Със сигурност не ви искаме и в Парламента, където политически отрепки от всички цветове на дъгата се оядохте с власт. Разпределихте си обществените поръчки и милионите. А оставихте на народа трошичките.

Да си го кажем в очите! Вие, г-жо Нинова, се провалихте дори в опитите си да плюете по сигнал и команда другаря Борисов. Вие сте също толкова безполезна, толкова ненужна и толкова вредна колкото и този, на когото се опитвате да спасите главата. Защото вие пак ще тръгнете панически да обещавате "Сполука за България". Т.е. пак нищо. Пак провал. Ама вече и ние не ви искаме. Не искаме и тлъстите ви плъхове-депутати, шетащи из коридорите на властта.

Хората искат простички неща. Пълна и дълбока промяна. Нови лица. Други, нови  лидери. Искат светлина в тунела, справедливост, работа, нормален и достоен живот. Искат да спрете с лицемерните си политически договорки и ПиАр на наш гръб!

Е, какво толкова има да обикаляте из страната, за да се срещате с хората и за да чуете онова, което всички знаят, а вие най-вече!

Ние ще ви чакаме... на улицата. Сполука. Ще имате нужда от нея, когато останете извън политиката...

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Шоуто на Слави, 7 ноември 2016 г. за референдума, на който гласуваха близо 3 500 000 души!

Правната комисия не пожела да обсъди мажоритарната избирателната система

Парламентът отхвърли на първо четене мажоритарния вот на ГЕРБ. Слави Трифнов: На зла круша – зъл прът

Хронология на убийството на един референдум - част 1

Хронология на убийството на един референдум - част 2

Хронология на убийството на един референдум - част 3

Хронология на убийството на един референдум - част 4

Болшой театър: Корнелия в ролята на Бойко

Парламент балкански... и най-вече български

Игри на опозиции!

Червена катастрофа или покушение? 

Другарко Нинова, сбогувайте се с парламента 

„България: Фактите говорят – пета част“ Вижте най-скандалните червени депутати

Целувката БСП - ГЕРБ

Бойко, а ти кога ще си ходиш? (ОБНОВЕНО)

Четвъртата власт - Бойкова власт, или как всяка диктатура започва с цензура и свършва с премахването ѝ от... народа! (ОБНОВЕНО)

Ученикът надмина учителя си

Държава – Болна до смърт

Не можем да ги стигнем. Не и този век! (ОБНОВЕН)

Депутатите, които ту мразят, ту обичат ГЕРБ > „България: Фактите говорят“ – седма част

Най-скандалните депутати в 44-ия парламент „България: Фактите говорят“ – осма част

 

 

 


75016