Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Перничани се готвят ...
Перничани се готвят за протест в София

Перничани се готвят за протест в СофияЖители на Перник не са доволни от ареста на министъра на околната среда и водите Нено Димов и днес направиха пореден протест срещу липсата на вода в града. А на него се заканиха следващата им проява да е вече в София, съобщи БНТ.

По обяд перничани се събраха пред спортната зала "Борис Гюдеров" за протестно автошествие. Те потеглиха към село Студена, но преди това поставиха своите искания, които са: за трайно решаване на проблема с безводието в града, безвъзмездна държавна помощ за общината, намаляване на сметките им за вода, както и оставки на всички длъжностни лица, отговорни за кризата.

Недоволните перничани настояват също така хидроинженери и специалисти възможно по-скоро да изработят авариен план за справяне с бедствието. А по повод днешното решение Нено Димов да бъде оставен за постоянно в ареста, коментарът е: "Вицепремиерът Каракачанов каза, че с ареста на министър Нено Димов е убита една политическа кариера. Нашият отговор е: "Вие убихте един стохиляден град!"

Думите са на Красимир Митов - председател на Национален синдикат "Защита".

Самото автомобилно шествие, организирано от инициативния комитет "Спаси Перник", протече без особени инциденти и големи задръствания. Една от причините е, че участниците спазваха всички правила на обществения ред, а другата - че имаше изключително много полицейски патрули, които охраняваха и следваха колоната автомобили.

Недоволните жители на миньорския град планират следващият протест да бъде проведен в столицата.

 

 Източник: https://www.sega bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:  

Стотици перничани излязоха на автошествие! Протестите продължават! (Видео)

Перничани излизат на протестен автопоход под лозунга „Къде ни е водата?“

Протест премина по основната пътна артерия в Перник. Искат се оставки!

Мая Манолова: Водната криза застрашава национална сигурност на страната

„Изправи се.БГ“ дари 2730 литра вода в кампанията „Вода за Перник”

Трима със съмнения за ешерихия коли са приети в болницата в Перник

 

 

 


119960