Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Пернишкият градонача...
Пернишкият градоначалник, който безсрамно си вдигна заплатата на 6 бона: Един кмет може да си тръгне от мандата като много тежък милионер

Пернишкият градоначалник, който безсрамно си вдигна заплатата на 6 бона: Един кмет може да си тръгне от мандата като много тежък милионерОбщинският съвет предлага каква да е моята заплата. Аз предложих по-малка-около 4200. Но от ГЕРБ решиха тя да е по-голяма. От ГЕРБ Перник тръгна информацията за моята заплата и за това тя бе фалшива. ГЕРБ още не могат да преглътнат загубата от изборите. ГЕРБ-Перник не ги засягаше проблемите на града.

Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров по БТВ по повод високата си заплата. От повишението на заплатите ще се облагодетелстват председателят на общинския съвет и неговите заместници. За около два дни те ще взимат около 4800 лева.  В малък град трудно може да скриеш един кмет какво прави. Фалшивата скромност дразни хората, отколкото да кажеш, че ти ще се издържаш от заплатата. Чиновници показват едни доходи, а техният живот е различен. България е малка и всичко се разбира. По-високата заплата дава възможност да мислиш спокойно за проблемите на хората. Един кмет може да си тръгне от мандата като много тежък милионер. Доходите ми преди бяха доста по-големи. Аз бях народен представител.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Безсрамие! >> Кметът на Перник Станислав Владимиров си вдигна заплатата от 2800 на 6000 лева

Един дол дренки >> Борисов доволен от червен кмет: Да не идем на избори с обща листа “За Перник” (Обзор)

След като се хвърлиха десетки милиони >> Спасителният водопровод за Перник излиза от употреба


129698