Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Петиция: Над 1 млн. ...
Петиция: Над 1 млн. души искат нов референдум за Brexit

Петиция: Над 1 млн. души искат нов референдум за BrexitНад 1 милион души вече са се подписали под петицията за провеждането на още един референдум по въпроса за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това съобщи инициаторът вестник The Independent, цитиран от БГНЕС.

Тя е качена преди три месеца на сайта change.org "През 2016 г. гражданите получиха възможност да кажат своето мнение, дали желаят да останат в ЕС или да го напуснат. Сега, когато фактите са по-ясни, е настъпило времето гражданите да кажат решителната си дума по самото споразумение, докато не е станало твърде късно", се казва в петицията.

Преговори за Брекзит между Лондон и Брюксел започнаха на 19 юни 2017 г. Година по-рано 51,9% от британците подкрепиха на референдум Brexit. Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г., след което сделката трябва да бъде одобрена от парламентите на всички страни-членки на ЕС, Европейския парламент и Уестминстър. Самият Brexit трябва да се случи на 29 март 2019 г., след което трябва да настъпи преходен период, продължаващ до 31 декември 2020 г.

РЕДАКТОР: ЛЮБОВ ПАВЛОВА

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

 

 


79943