Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПИАР със сини лампи ...
ПИАР със сини лампи на гърба на народа... или за поредното МВР-безсилие!

ПИАР със сини лампи на гърба на народа... или за поредното МВР-безсилие!Коментар на Благой Българанов

Навярно сте попадали на не една холивудска продукция, в която конвой от полицейски коли преследва някого, а над тях хеликоптер с телевизионен екип излъчва гонката в реално време.

Истинско шоу!

Подобно шоу ни спретна и родната полиция тези дни. След като месеци наред резултатите от разследванията за отвличанията и на серията грабежи на банкомати са нулеви, то МВР реши да позамаже положението с малко ПР. Днес за другата масова битова и криминална престъпност* въобще не искам да отварям и дума сега, че и 50 стр. няма да стигнат... Но ПИАРЪТ всъщност не беше никак малък ПИАР, от гледна точка на разходите и смисъла от тези разходи.

Униформените се впуснаха в истинска продуцентска акция, с много екшън и пушеци, идещи да заметат липсата на адекватна полицейска работа. В акцията „ПР със сини лампи“ се включиха десетки служители на силовото министерство, а ето и хронологията от сводката на МВР:

Сигнал за взривен банкомат в Сепарева баня е подаден в 03:30 часа. Извършителите, които бягали с краден джип, са засечени от полицията на един от междуселските пътища до пернишкото село Боснек. В опита си да избягат от полицейската засада мъжете тръгват през дере с джипа си, след което започват да бягат в гориста местност. Около 4 часа сутринта започват и действията на полицията по преследването на избягалите мъже.

В мащабната акция участват полиция, жандармерия, антитерористичен отряд, специализирани кучета, хеликоптер..., дронове. Всички са в камуфлажни дрехи. Медии излъчват директно от гората край Пернишкото село Боснек...

Невероятно!

Четирима човека ги гони целият силов апарат на държавата, а накрая хващат един. После тръгват да ловят другите! Които и до ден днешен ги няма и няма ги, и това си е... Всичко това иде да ни покаже колко всъщност безсилна е държавата, поставила се в услуга на престъпните кръгове.

И вместо целият този панаир да не получава гласност, главният секретар на МВР комисар Младен Маринов се похвали "Силите са на терен“. После се заобяснява всеки ден каква работа вършат ли вършат полицаите..., но от престъпниците и следа няма...

А народът казва "Има си крушката опашка" а какъв по-добър учител по ПИАР, показност и пародийна безпардонност от настоящия ни премиер - трети мандат може да има гл.секретар на МВР -Младен Маринов? Миналата зима Борисов излезе да рине сняг на магистралата, той обиколи и Хитрино, за да се снима с бедстващите хора, а "потушаването" на бежанския бунт в Харманли, който май аха-аха си беше нагласен... Примерите са безброй. Куцият ПР е запазена марка на Борисов.

Ами, аплаузи! Салют и честито! Наистина впечатлихте ни с поредния си пиар-ход на гърба на всички нас, защото нали се сещате кой ще плаща сметката за това, че службите и МВР са се поразходили в гората и са се поснимали с дрон! 

Е, наистина – Няма такава държава! 

 

Вижте и други материали по темата:

Трима бандити на пътя, а срещу тях 250 полицаи - съвсем сами

*България - раят на стабилността и спокойствието

*Черните хроники на българското ежедневие 

*Битовата престъпност: Защо държавата се опитва да насочи юмрука си там, където няма нежда

*Издирват с кучета, дронове и хеликоптер обирджии на банкомати

*Полицаите не живеели с обирджиите на банкомати!

 


41691