Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Писмото... на техния...
Писмото... на техния позор!

Писмото... на техния позор!Мнение на Карамфила Петрова Янакиева - домакиня от гр. Ботевград, майка на 3 деца

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие) 

45 дни след бягството си от софийския затвор рецидивистът Владимир Пелов изпрати писмо до президента Румен Радев и дузина други... Осъденият на 32 години за грабеж, отвличане на дете и опит за убийство на двама полицаи изчезна през централния вход на затвора!?! Заедно с него избяга и Радослав Колев, който излежаваше 20-годишна присъда за убийство.

В писмото от осем страници Пелов описва мотивите си да избяга от затвора, като твърди, че е осъден несправедливо...?!

А аз майката на три деца, убедена съм и всички граждани на тази страна твърдим, че това писмо е поредната подигравка с правоохранителните ни органи, с институциите, със системата, с лъжливата управляваща клика, с държавата като цяло. Подигравка най-вече с всички нас, гражданите на Република България!

Това писмо е писмото на срама! То идва в момент, в който вътрешният министър Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов през ден говорят как целия потенциал на държавата е на макс и се труди денонощно по залавянето на избягалите затворници от Софийския затвор, както и по издирването на Братя Галеви, на търсенето по адрес на Брендо, на тоя дето духа...

Няма ги никакви, все едно потънали вдън земя са, няма и арести, но от „умрял“ писмо както се казва - Да! Пиар и празни приказки също колкото щеш от сутрин до вечер!

Като не си стоят на адресите си, престъпниците рекоха барем да пишат на тия дето се убиха да ги търсят! И за да е пълен позорът силовият министър Радев и правосъдната корифейка Цецка Цачева активно се втурнаха да правят експертизи, срещи, анализи... Изследват клеймо на писмо, марки, почерк... Дрън, дрън, та пляс и ни работят с измислици ден и нощ, даже в захлас!

Унизително! Не за ТЯХ! Те и унижение не заслужават! Унижението е за НАС, за достойнството ни като българи, като държава! Като народ! Некадърни управници са разигравани от престъпници – батмани, които бягат пред очите и погледа на властите..., МВР го няма, а дечицата залавят педофили в училищата, мастити затворници съдят държавата за 90 хил. лв., заради лоши условия... А крадците? Те според един министър са в болниците. Защото виждате ли... лекарите „източвали“ като за световно! Е, те това е! Браво!

Заслужаваме ли всичко това!? Защо им го позволяваме? Защо ги търпим?

Като разграден двор е цялата държава, отдавна. Управляващите и червени и ГЕРБ и другите през годините имитират работа, отчитат постижения, харчат милиарди, ремонтират... и после пак преремонтират... и в същото време демонстрират как едва ли не Европа е в краката им!

Всичко това на наш гръб!

А в същото време едни затворници и престъпници ги въртят на пръста си и правят цялата Борисова банда на маймуни.

Показват ИМ, че са некадърни, че не стават за нищо, че не могат да управляват, че са безсилни. Или, което е още по-страшно, демонстрират пред очите на цялата нация, че властта помага на бандитите, че те бягат с нейната закрила, че всъщност мафията и т.нар. организирана престъпност и властта са едно цяло! И затова след целувките с Меркел и Макрон, след помпозната ни т.нар. кулминация по Европредседателството ни - срещата за Западните Балкани, от която всъщност нищо не произлезе, Бойко Борисов получи звучен затворнически шамар.

Опозори го един рецидивист!

Пелов избяга, може би през дупка в Оградата за милиони. Милион българи също избягаха... Избягаха от доброто управление и добрия живот след 27 години  управление на всички политически партии, изредили се до една да си правят своите неуспешни икономически и социални експерименти с нас - народа.

И затова – Повече Не Mо-же Tа-ка! НЕ  МО-ЖЕ  ТА-КА и политическото безхаберие също трябва да изчезне.

Защото, повече така не може и няма да ви оставим да се подигравате с нас!

 

Вижте и коментар на "ДНЕС" по темата:

Една чистачка срещу цялата държава, която отдавна се срути...

 


63222