Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Писна ми да живея в ...
Писна ми да живея в два паралелни свята

Писна ми да живея в два паралелни святаПозиция на Александра Хроуз-Петрова – домакиня, доброволка от референдума за промяна на политическата система, от гр. Бургас

 

Всеки ден си казвам, че гледането на сутрешни блокове е вредно за здравето. Започвам да се ядосвам още от 7 часа и до 9 съм събрала толкова много гняв, че ме държи почти целия ден. Тези дни обаче беше малко по-различно. Не само, че се ядосах, но бях готова и на насилие.

Нещата някак всеки ден се натрупват и ескалират все повече и повече. Докога? Не знам, но няма да е още дълго.

 

ПЪРВО беше някакъв депутат от ГЕРБ. Говореше за вота на недоверие, внесен от БСП, и с най-голям патос разясни, че в България всичко е перфектно. Перфектна била икономиката, перфектно било здравеопазването, перфектен бил транспортът, външната политика, образованието, земеделието. И всичко това, каза той "Благодарение на управлението на Бойко Борисов". Не знам кой беше този депутат и не ме интересува. Техните лица не са важни, защото после напред пак ще излязат я Цветанов, я Караянчева, я Биков. Докато слушах одата на възхвала на герберския дебил се чудех - Аз къде живея? Швейцария ли е това? Германия? Или Зимбабве?! Франция ли? Не че в Западна Европа всичко им е наред, но там поне от време на време си признават, а и опозицията има топки, за да каже истината, а не да имитира дейност. В България има хора, които живеят с по 200 евро на месец, има и хора, които нямат средства, за да си купят лекарства или да си направят операция, има хора, които всеки ден живеят в ужас, че някой ще дойде и ще открадне и малкото, което е останало. Има хора без ток, без вода, без храна, без топлина, без смисъл за живот! Да, това е България и ние живеем тук! Това е нашата страна. Страната на Борисов, който управлява 17 години, заедно с една плеада придворни шутове - депутати, министри и хиляди чиновници-лакеи. Това е нашата действителност.

 

ВТОРО – дойде министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който каза: "Дoxoдитe в Бългapия щe пpoдължaвaт дa pacтaт и пpeз 2018 г. B cтpaнaтa ни имa ниcĸa бeзpaбoтицa и дopи глaд зa ĸвaлифициpaнa paбoтнa pъĸa. Cиндиĸaти и paбoтoдaтeли пpeдвиждaт 10-12% pъcт нa зaплaтитe. Бизнecът oбaчe e нeдoвoлeн oт пoвишaвaнeтo нa минимaлнaтa paбoтнa зaплaтa." Това ме взриви. През последната година цените на основните продукти са скочили между 50 и 70%, животът поскъпва брутално за часове. Заплатите не само, че остават същите, но на места и намаляват. Тогава за какъв просперитет говорим? Ниска може да е безработицата при програмистите, които да, вземат по 2000 - 3000 лева заплата и толкоз! Другите хорица, уважаеми господин Πeтĸoв, не прибират в джоба си толкова пари. И дори в София позиции като начален учител, медицинска сестра, библиотекар се заплащат по 500 до 700 лева! Срамота!

 

ТРЕТО - появи се не много познат за мен бизнесмен - шеф на някаква фирма - Ивайло Пенчев, който преди няколко дни заявил най-нагло, че у нас по-малко от 800 лева никой не поучава! Този господин с цялата си брутална наглост имаше безочието да си затвори очите пред факта, че в собствената му фирма търсят човек за 700 лева. През цялото време, докато говореше той ни най-малко не показа, че се разкайва за ужасяващата си лъжа. Защото Той е бизнесмен, Той създавал работни места (нищо, че са нископлатени), от Него зависела икономиката.

 

Само в рамките на два часа от екрана на родните ни телевизии подлогите на властта, видните блюдолизци на управляващите се опитаха да ни внушат, че живеем в розов балон с аромат на маргаритки, а отчаянието, в което са изпаднали близо 80% от българите е просто лош сън. И всичко това пред очите на т.нар. журналисти, които не само, че не задаваха въпроси, но и умело замазваха гафовете на своите събеседници. И така всеки ден, всяка сутрин, всеки следобед, всяка вечер... По всички т.нар. "независими" национални телевизии!

Първоначално реших, че вече категорично и откровено не трябва да гледам сутрешни блокове. Те определено вредят на нервите ми. Но после осъзнах, че това не е решение. Върволицата от депутати, експерти, министри ще продължи да ни облива с воняща помия. Най-лошото е, че може някоя бедна баба да им повярва.

Затова трябва промяна - бърза, мощна, брутална и пълна промяна. Промяна, която да изхвърли на боклука всички кукли на конци от парламента, от телевизиите, от топлите шефски кресла на министерствата и да дойдат мислещите, отговорни хора - експерти, които освен за себе си мислят и за Родината.

Да дойде Слави и промяната, заедно с него!

Но това няма да стане като седим през телевизора и само говорим. От нас зависи кога и как ще го направим. За да подкрепим Слави единни и заедно в  борбата му за справедливост и промяна на България! Борба, която той води всъщност заради всички нас, заради бъдещето и Родината!

Това време дойде, приятели.

Дойде часът и времето на българския народ.

 

Резултат с изображение за national assembly of bulgaria

Вижте и други материали по темата:

Слави Трифонов към политиците: Започвайте да се притеснявате!

ДНЕС в десет изречения: Чакате ли ни? Ние идваме!

Слави започва събеседванията с хората, които да изградят бъдещето на България

Страхувайте се от Слави...!

Проучване: Слави помита всички, ако направи партия. ГЕРБ и БСП са изравнени

Потенциален проект на Слави буди силен интерес у българите! Всеки втори търси промяна. Вижте графиките* >> Ако изборите са днес, ДСБ и "Да, България" са трета политическа сила в парламента

Промени в ГЕРБ предстоят – Борисов няма как да е вечно наоколо

TNS opinion: Слави Трифонов бие всички за президент и парламент

 

 

 

 


49385