Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Питат НСО проверява ...
Питат НСО проверява ли храната на Борисов, Цацаров, Доган и Пеевски

Питат НСО проверява ли храната на Борисов, Цацаров, Доган и ПеевскиОт гражданската организация БОЕЦ изискват от Националната служба за охрана (НСО) информация, "дали дегустирането на храната на охранявани от тях лица - Пеевски, Доган, Цацаров и Борисов - влиза в задълженията на техните служители". Това пишат представители на сдружението в социалната мрежа Facebook. Те питат още "колко смъртни случая има в службата за последните десет години и какви са причините за смъртта на служители", ако има такава.

Сдружението се интересува също така "има ли установени опити за отравяне на охранявани лица? Кога, кои са лицата, каква е била отровата и по какъв начин е бил извършен опитът за отравяне. Разкрити ли са поръчителите и извършителите на тези покушения, ако е имало такива". Въпросите на гражданската организация продължават с това "дали има установени опити за покушения и заплахи към охранявани от лица от страна на чужди служби и свързани с тях лица. Кои са лицата към които е била насочена заплахата и кои са службите, заподозрени в тези действия", питат още от БОЕЦ.

Оттам искат да знаят и дали "има данни за заплахи от страна на охранявани от тях лица към други охранявани лица. Пример - дали НСО пази Борисов от Пеевски и обратното. Питаме, защото сме загрижени. Дали сме дума на Бай Ставри, че Буда, Пеевски, Доган и Цацаров ще му гостуват за дълго. А винаги си държим на думата!", коментират още от неправителствената организация.

Припомняме, че през април 2018 г. посещението на президента Румен Радев в Трявна за Великден се превърна в повод за множество медийни материали. Причината – Радев беше почерпен с кебапче от местен майстор.

В цялата ситуация обаче има много интересен нюанс – провериха ли служителите на НСО дали в кебапчетата няма нещо, което да принуди България да организира предсрочни президентски избори? И каква е процедурата, която НСО прилага в такива случаи? Предвид случая със Сергей Скрипал и дъщеря му, отговорите на тези въпроси със сигурност са от голямо значение за обществото. Затова и Actualno.com тогава изпрати горните въпроси до администрацията на президента. Отговори и до днес не получихме. 

РЕДАКТОР: РУМЕН СКРИНСКИ

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/politics/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Цацаров: Отровили са Гебрев и сина му с хлор и пестициди, разследва се руския гражданин Федотов

Русия е вредна за вашето здраве Откакто строим демокрацията - все ни управляват с контрадезинформация

Веселин Дремджиев: Властта или е проспала отравянето на Гебрев, или се е снишила на Москва?


 

 

 

 


89618