Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Пламен Марков става ...
Пламен Марков става изпълнителен директор на ЦСКА

Пламен Марков става изпълнителен директор на ЦСКАДосегашният спортен директор на ЦСКА Пламен Марков ще има нов по-висок пост в клуба. Очаква се той да стане изпълнителен директор при “армейците”, информира в. „Тема Спорт“. Проверка в Търговския регистър показва, че документите за промяната вече са входирани и се очаква всичко да бъде вписано официално до края на седмицата, най-вероятно утре.

Марков ще замени на поста Трифон Попов, който може да се върне на работа в "Литекс". Попов бе президент на ловешкия клуб от 2008 до 2016 г. Освен това ЦСКА ще има съвсем нов Съвет на директорите. В него освен Марков ще попаднат Искра Григорова и военният Фильо Филев. Всички досегашни членове ще бъдат освободени - Трифон Попов, Румен Константинов и Андон Димитров. Промените ще влязат в сила след вписването в Търговския регистър.

Марков бе назначен за спортен директор през лятото на 2015 г., след като Гриша Ганчев се ангажира с ЦСКА. Сега обаче е решено да бъде повишен. В новата си роля Марков ще се разписва под всички официални документи на “червените” като договори на футболисти, такива, свързани с лицензирането на клуба и други.

Има голяма вероятност главният скаут Велизар Димитров да поеме функциите на Пламен Марков и да стане спортен директор. За поста се спряга и още едно име - Любослав Пенев.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/


80853