Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Playboy избра трансд...
Playboy избра трансджендър модел за януарската си корица (СНИМКИ)

Playboy избра трансджендър модел за януарската си корица (СНИМКИ)Германската редакция на списание Playboy реши за първи път в своята история да сложи на корицата си снимка на трансджендър модел.

 

Това е 21-годишната Джулиана Фарфала, известна на обществото с участието си в риалити шоу.

 

Самата тя заяви, че много се гордее с успеха си и изрази надежда, че читателите на новия брой на списанието ще я харесат.

 

На свой ред главният редактор на германския Playboy — Флориан Бойтин отбеляза, че Фарфала заслужава внимание не само като първата транссексуална, но и като "прекрасен пример за това, колко е важна борбата за правото на самоопределяне".

 

Броят се появи по вестникарските щандовете на 11 януари, съобщава RTL Online.

 

Джулиана Фарфала е родена като момче в град Фрайбург им Брайсгау в югозападната част на Германия като Паскал Радермахер.

 

Още на 16-годишна възраст юношата си направил операция за смяна на пола, а след това сменил и името.

 

Макар Фарфала да е първият модел със сменен пол, който краси корицата на мъжката библия в Германия, тя не е първият трансджендър модел появявал се на корицата на Playboy. През октомври стана известно, че за момиче на месеца е избрана французойката със северноафрикански произход Инес Рау, която също е транссексуална. А поглеждайки още по-назад във времето, за пръв път на страниците на списанието са се появявали снимки на трансджендър модел, през далечната 1991 година.

 

Източник: https://m.fakti.bg/