Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / По образованието и з...
По образованието и здравеопазването ще ни познаете

По образованието и здравеопазването ще ни познаетеПозиция на проф. Бисер Станоев – гр. Бургас

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Протестите на медицинските сестри очевидно ще продължат след като стана ясно ясно, че нито едно от исканията им не е изпълнено. Увеличението на заплатите им все още не е факт. От своя страна скандалното уволнение на организаторката на протестите Мая Илиева разбуни духовете допълнително и страстите едва ли ще стихнат току-така. Позор! Виновните у нас не ги наказват, отнасят си го само тези, които са се осмелили да си отворят устата. Неудобните винаги изгарят първи, а в повечето случаи изгарят и само те. Само, дето тези, които разполагат с власт и са и опасни, просто им осигуряват някакъв друг хубав пост за добри пари, за да си траят. Нас обаче, които нямаме ни пари, ни власт, просто ни пъдят пъдят и ни заплашват.

Image result for протести медицински сестри

Протестът на медицинските сестри

Здравеопазването в страната ни е в плачевно състояние. Здравни работници работят извънредно при нечовешки условия за никакви пари. Други се спасяват като взимат подкупи. Истината обаче е, че кадърни здравни специалисти има и колкото и странно да е, понякога правят сензационни открития, но за тях рядко се говори, но фактите ни изненадват понякога. Просто сме свикнали като чуем здравеопазване да не си представяме велики неща, а мизерия, липса на качество, неглижиране и липса на нормални условия и за пациентите, и за лекарите.

Image result for Нямаме здравеопазване

Нямаме здравеопазване. Имаме търговия с живот

Другото, което плаче за промяна и то незабавна, е образованието. Отношението към него е лошо. Това, което предлага - също. Няма как да се подобрят нещата, когато не се инвестира в подготовката на младите за живота и професионалната им кариера. 1200 свободни места има в Софийския университет тази година, това говори, че има изключително неатрактивни специалности. Физика и химия никой не желае да учи, защото отново и отново това те обрича на мизерия и глад. Същото започва да се случва и с медицината. Ясно е от текста по-горе защо. Няма как един ден всички да бъдем програмисти, адвокати и психолози. Учители и лекари явно на децата не им се става. Не им се става и учени, защото представата им за такава професия е нископлатен кадър в БАН, който нищо не прави.

Image result for корупция в здравеопазването

Доста жалка реалност в едни от най-съществените социални сфери. Няма как да просъществува такава държава. Там, където няма кой да лекува телата и ума ни.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Бедността Е порок, а здравеопазването стана... здравеоПОГАЗВАНЕ!

Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умреш

Протестът на медицинските сестри - манифест на продънената социална политика (ОБНОВЕН)

Прост народ - слаба държава... Това май искат всички властници и партии. И го постигат!

И с дипломите... по главата! Ама нали така управниците са рекли...

Кулагин, Нора Недкова и Ричард - новите ВИП-ове на България

 

********************************************************************************************************Резултат с изображение за здравеопазването в българия 

 


 

 

 


111314