Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / По призива на "ДНЕС"...
По призива на

По призива на "ДНЕС" - Видин председателят на Народното събрания Михаил Миков, областният управител на Видин Кръстьо Спасов и кметът на града Герго Гергов, депутати от ГЕРБ и БСП присъстваха на молебен за помирение и единение на българския народВ Катедрален храм „Св. Димитър”, Видин, бе отслужена  Света литургия. Литургията бе отслужена от Велички Епископ Сионий и свещеници.

 

 

 

От Гражданско движение „ДНЕС“ присъстваха десетки доброволци и симпатизанти да движението. Присъстваха и множество политици, сред които председателят на Народното събрание Михаил Миков, Филип Попов, депутат от Коалиция за България, Владимир Тошев – ГЕРБ, Кметът на Видин, Председателят на общ. съвет – Видин, Областния управител Кръстьо Спасов и зам. областните  управители на Видин.

 

 

 

 

Последва Литийно шествие от катедрален храм „Св. Димитър” до Мавзолея на Антим I.  Отслужване на трисагиум, поклонение и поднасяне на венци пред Мавзолея.

 

 

Тук Велички Епископ Сионий отново изказа своето удовлетворение от призива на Гражданско движение „ДНЕС“ за помирение и единство на българския народ и обяви, че той ще присъства в молитвите му. Посъветва всички да го включат в своите молитви, за да изградим достойна държава.

 

 

 

От името на „ДНЕС“ Красимир Михайлов поднесе цветя на Мавзолея на АНТИМ I .

 

 

Последва Тържествена церемония – спектакъл „Искри” ., представена от Националната гвардейска част – Площад „Бдинци”.

 


4329